Home

VESTI

Dodatni koncert grupe Darkwood Dub

No Comments Najave

Prvojanuarski koncert Darkwood Dub-a

Zbog velikog interesovanja publike, Darkwood Dub će održati dva koncerta u Gun Clubu – u subotu 1. i nedelju 2. januara. Karte mogu da se kupe po ceni od 1.000 dinara u pretprodaji u kafeu Šikarica, (Skadarska 22).

Darkwood Dub je oformljen 1988. godine u Beogradu. Tokom prvih nekoliko godina, bend je eksperimentisao, fuzionišući rege i dab sa soničnim gitarama i asocijativnim i emotivnim tekstovima. 

 

Do izdanja prvog albuma Paramparčad (Take it or leave it, 1994), Darkwood Dub je postao najpopularniji andergraund bend u Beogradu, svirajući prepune koncerte pred fanatičnim obožavateljima čiji je broj često prelazio 1000, uprkos minimalnom prisustvu grupe na beogradskim radio i TV stanicama.

Drugi album U nedogled (B92, 1996) doneo je dalji razvoj u kombinovanju različitih muzičkih struktura, kao i aktuelnih žanrova u plesnoj muzici, i po prvi put uključuje savremene muzičke tehnologije koje od tog trenutka postaju integralni deo zvuka benda. Album je proglašen za najbolji album 1996. godine od gotovo svih muzičkih kritičara. Album je po prvi put pratila turneja po Srbiji.

 

 

Darkwood Dub
Darkwood Dub
 

1997. godine Darkwood Dub pravi muziku za pozorišnu predstavu Trainspotting, u režiji Đorđa Marjanovića, koja se, zajedno sa nekoliko remixa pesama grupe od strane različitih autora plesne muzike, pojavljuje na izdanju Darkwood Dub (B92, 1997). Muzika sa ovog izdanja ima izrazito plesni karakter, pod uticajem tada svežeg drum ‘n’ bass pravca.

Naredni album grupe Elektropionir (B92, 1999), lansirao je favorite beogradske alternative u mejnstrim, sa čak četiri veoma uspešna singla. Tokom naredne dve godine, bend je intenzivno svirao po Srbiji, ali i po svim zemljama bivše Jugoslavije, istovremeno oformljujući sopstveni tonski studio pod imenom Elektropionir, u kojem od tog trenutka Darkwood Dub snima sve svoje naredne albume.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=b-7xqw92_2s|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 Darkwood Dub – Robote

 

Život počinje u tridesetoj (B92), album grupe objavljen 2002, bio je najprodavanji album godine, a ujedno je bio proglašen i za najbolji album godine od strane muzičke kritike. Turneja koja je usledila bila je do tada najekstenzivnija u istoriji grupe i obuhvatila je preko 20 gradova u Srbiji, i mnoštvo gradova u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori, Poljskoj, Velikoj Britaniji i Austriji.

2004. godine izlazi album O danima(B92), posle kojeg sledi još jedna uspešna turneja po zemljama bivše Jugoslavije, Švajcarskoj, Austriji i Holandiji. Naredne četiri godine Darkwood Dub je proveo svirajući koncerte, pišući muziku za različite pozorišne predstave, javne događaje i video radove. Nakon rekonstrukcije studija Elektropionir, bend je snimio sedmi album pod nazivom Jedinstvo (B92), koji je izasao 10. novembra 2008.

Darkwoodi trenutno pripremaju materijal za novi album koji bi trebalo da izadje u prvoj polovini 2011. godine.

 

 

 

 

 Subota 1. i nedelja 2. januar
MTV I GUN CLUB PREDSTAVLJAJU
DARKWOOD DUB @ GUN CLUB
Cena karte 1000 dinara u pretprodaji
Pretprodaja karata u kafeu Šikarica (Skadarska 22)
Vrata Gun Club-a se otvaraju u 22.30