Home

VESTI

Dis-patch i Klub 20/44 na Berlin Music Week-u

No Comments Najave

Dis-patch i Klub 20/44 na Berlin Music Week-uU Berlinu će od 5 do 8. septembra biti održan specijalni program pod nazivom "ICAS Suite", u okviru druge po redu Berlin Music Week konferencije koja okuplja stotine autora i profesionalaca iz domena muzičke industrije. Sa specijalnim showcase programom zajednički će se predstaviti beogradski Dis-patch kolektiv i klub 20/44
  

Konferencija Berlin Music Week po drugi put će ugostiti specijalni muzički i diskurzvini program u saradnji sa međunarodnom asocijacijom International Cities of Advanced Sound (ICAS), mrežom više od 35 festivala i nezavisnih organizacija iz celog sveta, čiji je jedan od osnivača i beogradski Dis-patch kolektiv.
  

Kroz partnerstva inicijativa iz Berlina i onih koje dolaze sa drugih područja u kojima je prisutan ICAS, formiran je program "festivala u okviru festivala", koji će biti predstavljen u klubovima Monarch, Paloma i Festsaal Kreuzberg, pozicioniranim u srcu istoimene kultne berlinske kulturne i umetničke četvrti. Raznovrsni program predstaviće presek aktuelnih autora iz domena muzike, zvuka i audio-vizuelnih produhvata, uključujći gostovanja iz Francuske, Holandije, Velike Britanije, SAD, Poljske, Mađarske, Kanarskih Ostrva i brojnih drugih zemalja, uz autore kao što su Clark, Cooly G, Pantha du Prince, Sculpture, Traxman, Mykki Blanco, Physica Therapy, Grischa Lichtenberg, Nguzunguzu i mnogi drugi.

 

U saradnji sa berlinskom organizacijom Grand Prix d-Amour, Dis-patch će predstaviti jedan od centralnih muzičkih događaja programa ICAS Suite, koji će ujedno biti predstavljanje beogradskog kluba 20/44, koji tokom poslednjih nekoliko godina stiče kultni status među ljubiteljima kvalitetne plesne muzike i onih koji vole da čuju odabrane strane goste u manjem, intimnijem prostoru. Uz prisustvo nekoliko beogradskih izvođača koji su rezidenti ovog kluba, renomirani producenti iz Bejruta i Berlina će svojim živim nastupima zvučno obogatiti internacionalni program ove zabave koja zatvara trodnevni program diskusija, koncerata i zabava. 

 

 

 Dis-patch i Klub 20/44 na Berlin Music Week-u

Dis-patch i Klub 20/44 na Berlin Music Week-u

 

 

U subotu 8. septembra u dvorani Festsaal Kreuzberg, jednom od najboljih berlinskih kubova kapaciteta oko 700 posetilaca, predstaviće se Morphosis, libanski producent koji je autor jednog od najboljih elektronskih albuma u 2011. godini ("What We Have Learned?") i poslednjih meseci jedno od najtraženijih imena na evropskoj festivalskoj mapi, kao i berlinski muzičar Nicholas Desamory čiji se album "Like You" pojavio ovog leta i osvežio scenu kombinacijom vrhunske house produkcije, gudačkih aranžmana i vokala, koji će takođe nastupiti uživo sa gostujućim pevačima. S obzirom da je jedan od svojih prvih nastupa  u sklopu promocije albuma Desamory imao ovog proleća upravo u popularnom beogradskom klubu na reci, ova dva istaknuta producenta će zajedno sa beogradskom postavom koju čine 33-10-3402 (uživo), DJevi Schwabe i George Michael Jackson, kao i VJ Profilli, na najbolji način preneti specifičnu atmosferu beogradskog kluba 20/44.

Pored ovog specijanog muzičkog događaja, dve organizacije zajednički predstavljaju i predavanje zagrebačkog "copyleft" aktiviste Marcella Marsa uokviru konferencijskog dela programa pod naslovom "Denkfabrik". U okviru ove kratke nemačke turneje, 20/44 će se sa sličnim programom predstaviti i u Dizeldorfu, u klubu Salon des Amateurs u petak 7. septembra. Više informacija o berlinskom događaju na sajtu Berlin Music Week-a

www.berlin-music-week.de/en/events/overview/dis-patch/

www.facebook.com/dis.patch.festival
www.berlin-music-week.de/
www.facebook.com/events/267040713406354/