Home

VESTI

Detroit–Berlin–Belgrade Express

No Comments Najave

Dixon

Vrhunac klupske sezone 2009. za sve istinske ljubitelje house-a – premijerno gostovanje Dixona i Daniel Bell-a u Beogradu.  
TUBE, PETAK 4.12.2009. , Simina 21, Beograd. DJ podrška: Gordan Paunović, Vlada Janjić.

Dixon – Kao jedan od malobrojnih berlinskih deep house DJ-a devedesetih, u vreme kada je taj grad slovio za svetsku tehno prestonicu, gradio je svoju DJ veštinu, talenat i kredibilitet brojnim rezidenturama u legendarnim klubovima tog vremena E-Werk, Tresor, Turbine, WMF.  

Dugogodišnja saradnja sa Sonar Kollektiv, brojni remiksi i editi za umetnike kao što su Femi Kuti, Atjazz, Kemetic Just, George Levin, etikete Compost, Wave, Yellow Productions, Nuphonic, rezultirali su 2005. pokretanjem večeri Inner City u berlinskom klubu Weekend i diskografske kuće Innervisions na kojoj pored Dixona svoju muziku objavljuju i Henrik Schwarz, Stefan Goldmann, Tokyo Black Star, Laurent Garnier, Franck Roger, Chateau Flight. Innervisions se za nekoliko godina postojanja i dvadesetak izdanja nameće kao jedna od najnaprednijih i najsolidnijih house etiketa današnjice a pojedina izdanja, poput “Rej”, stiču status najvećih klupskih hitova svog vremena.  

 

Daniel Bell

Dixonov DJ stil je utemeljen u najboljoj tradiciji soulful i deep house-a, originalan je i prepoznatljiv, matematički precizan ali i pun neočekivanih rešenja, ekskluzivnih remiksa i edita o čemu pored uvek popunjenog kalendara nastupa svedoče i dobro poznate miks kompilacije Body Language Vol. 4, The Grandfather Paradox kao i aktuelna Temporary Secretary u okviru čije promotivne turneje nastupa u Beogradu.  

http://www.innercityvisions.com
http://www.myspace.com/justdixon  

 

 

Daniel Bell je tokom devedesetih godina u Detroitu kreirao novi muzički rečnik savremene elektronske muzike baziran na repetitivnim ritmovima i sofisticiranoj fuziji minimalističkog house-a i techna. Početak producentske karijere obeležila je saradnja sa Richie Hawtinom i John Acquavivom u okviru projekta Cybersonic sa nekoliko izdanja za legendarni Plus 8 Records. Ubrzo potom Daniel osniva sopstvenu izdavačku kuću Accelerate za koju pod presudonimom DBX objavljuje niz izdanja uključujući i  “Loosing Control”, definitivnu numeru minimalističkog tehna koja će osim revolucionisanja žanra stilski presudno uticati na generacije producenata koje dolaze, pomenimo Richie Hawtina, Josh Winka, Sleeparchive, Steve Buga, Ricardo Villalobosa. Slede izdanja za 7th City, Peacefrog, Probe, Klang Elektronik i Elevate – etiketu na kojoj Daniel Bell u drugoj polovini devedesetih demonstrira svoju duboku fascinaciju ortodoksnim deep house zvukom objavljujući praktično 10 godina pre vremena, pored svoja 2 EP-a i radove danas prestižnih producenata kao sto su Rick Wade, Theo Parish, Losoul, čija današnja produkcija definise savremeni house zvuk.  

Za njegov DJ stil je pored nesvakidašnje muzičke i tehničke elokvencije karakteristično da ne postoji opipljiva granica izmedju deep housea i sofisticiranog tehna i to ga čini redovnim gostom najboljih svetskih klubova kao sto su Fabric, Rex, Panoramabar, Watergate. Povratnicki DBX nastup na DEMF-u 2008 i turneja koja je potom usledila proglašeni su od strane Resident Advisora za najbolji live act te godine.  

http://www.daniel-bell.com
http://www.myspace.com/xdanielbellx 

 

 

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 650,00 dinara u Bilet servisu www.biletservis.rs