Home

VESTI

David Byrne u Beogradu

No Comments Najave

David Byrne u BeograduLegendarni njujorški muzičar, umetnik i biciklista Dejvid Birn (David Byrne) nastupiće još jednom, 8. jula, na sceni Sava centra i izvesti svoje i Inove zajedničke pesme.

David Byrne, nekada voÄ‘a famozne grupe Talking Heads, nastupiće 8. jula u beogradskom Sava centru u sklopu "Samertajm festivala 2009", saopštio je Sava centar. Birn je na istom mestu održao solistički koncert 2002. godine.

Kako se navodi, reč je o "ekskluzivnoj turneji pod nazivom 'Pesme Dejvida Birna i Brajana Inoa', na kojoj će Birn pevati pesme sa njihova dva zajednicka albuma: 'My Life In The Bush Of Ghosts' i "Everything That Happened Will Happen Today'".

"My Life In The Bush Of Ghosts" (1981) pobrao je brojne hvalospeve, i poznat je po uvoÄ‘enju tehnike koja će kasnije dobiti naziv "semplovanje". "Everything That Happened Will Happen Today", snimljen je prošle godine i dostupan je isključivo preko interneta.

David Byrne u Beogradu

 

Na repertoaru koncerta će se naći i pesme sa prva tri albuma grupe "Toking heads", a to su "Talking Heads: 77" (1977), "More Songs About Buildings And Food" (1978) i "Fear Of Music" (1979).

To su albumi s kojima su njujorški pioniri novog talasa izgradili kultnu reputaciju, a koji su snimljeni pre no što su njihove pesme počele da se penju visoko na top listama u SAD i Velikoj Britaniji.

Koncert će organizovati Sava Centar i "Avalon" produkcija iz Skoplja.

Više detalja o ceni ulaznica i datumu njihovog puštanja u prodaju biće poznati, kako se navodi, početkom sledeće nedelje.

 

 

 

 

Izvor:

MTS Mondo