Home

VESTI

Danas počinje SuperSize Marathon 2011

No Comments Najave

SuperSize Marathon 2011Godinu dana nakon uspešne serije koncerata pod imenom SuperSizeMarathon ova serija događaja i zvanično počinje svoj život svojevrsnog godišnjeg mini festivala.

 

Ovogodišnje izdanje, nešto sažetije od prethodnog, pored standardnog muzičkog sadržaja predstaviće iskorak i u domen vizuelnih umetnosti.

 

U osam oktobarskih dana bićemo u prilici da vidimo koncerte makedonske trojke XAXAXA, američkog benda Moon Duo, kao i izložbu povodom promocije novog izdanja u ediciji SuperSizeZine. Sve ovo predstavlja nastavak uspešne saradnje ustanove kulture Parobrod i kolektiva SuperSizeShe.

 

Svako ko je poslednjih godina iole pratio dešavanja na ovdašnjoj (EX-YU) nezavisnoj muzičkoj sceni morao je bar u nekom trenutku naleteti na momke iz XAXAXA. Sva je prilika i da ste ih zakačili na nekom od beogradskih koncerata ili tokom nastupa na EXIT Festivalu 2010. dok su predvođeni Tinom prašili kao Bernays Propaganda.

 

 

 Xaxaxa

Xaxaxa

 

 

Kada knjiga spadne na tri slova i uticaj Gang of Four zamenite sa Husker Du, sačuvate svu energiju, entuzijazam i iskrenost “Propagande” dobijete delimičnu predstavu o tome šta ovaj skopski bend zapravo predstavlja. Delimičnu zato što XAXAXA pre svega morate doživeti.

 

Predstojeći beogradski koncert svojevrsna je promocija njihovog prvog albuma “Tango Revolucioner”, koji je u aprilu ove godine izašao na najvećoj indie etiketi na ovim prostorima – Moonlee Records.

 

Nastupiće još beogradski bendovi Path of Decay i While. Dom Omladine Beograda, mala sala, 08.oktobar 2011. godine u 21h. Cena karte je 500 dinara.

 

Moon Duo je bend iz San Franciska koji čine Sanae Yamada i Erik Johnson poznat kao gitarista sastava Wooden Shjips. Ova saradnja začeta 2009, inspirisana legendarnim duom John Coltrane – Rashied Ali, iznedrila je omamljujući repetitivan zvuk od muzičke štampe žigosan kao psihodelični pop.

 

U prethodnih dve godine izdali su nekoliko singlica i dva albuma na etiketama Woodsist (Vivian Girls, Wavves, Woods..) i Sacred Bones (Zola Jesus, Blank Dogs…) a poslednji album “Mazes” razlog je zbog kojeg ćemo ih videti i u Beogradu.

 

Domaća podrška biće Belgrade Noise. Dom Omladine Beograda, mala sala, 15.oktobar 2011. godine u 21h. Cena karte je 600 din.

 

 

 Moon Duo

Moon Duo

 

 

SuperSizeZine je edicija kućno produciranih art-zinova u strogo ograničenim serijama u izdanju SuperSizeShe kolektiva. Osnovna ideja ove serije je, da pre svega inicira ozbiljniji pomak na ovdašnjoj vrlo siromašnoj sceni vezanoj za “DIY Zine” kulturu, ali i predstavi niz sjajnih stvaralaca iz sveta off ilustracije / street art-a / stripa…

 

Nešto malo više od pola godine prošlo je od kako su SuperSizeShe predstavili prvo izdanje u ovoj ediciji, a stigli su već do trećeg. Ozbiljan propust koji su napravili u prethodna dva izdanja donosi nam "girls only" seriju prikladnog joj naziva SuperSizeZine #G.

 

Kako to rade devojke pokazaće nam kroz tri mala art-zina Ema62, Katarina Šoškić i Marija Strajnić uz muzičku pratnju dama iz DJ dua Department of Forgotten Songs. U ustanovi kulture Parobrod, 07. oktobra 2011. godine u 20h. Ulaz je besplatan.

 

 

 

 

Izvor:

designed.rs