Home

VESTI

Čuveni trio u BitefArtCafe-u

No Comments Najave

Čuveni trio u BitefArtCafe-uBitefartcafe je na samom početku nove sezone rešio da Vas obraduje još jednim nastupom čuvenog muzičkog tria Vasil Hadzimanov – Marko Djordjević – Branko Trijić!

 

Koncert će se održati u nedelju, 25.10. sa početkom od 22h. Ulaznice se mogu kupiti pred početak koncerta, po ceni od 200 dinara.

Vasil Hadzimanov i Marko Djordjević upoznali su se u Bostonu na Berklee koledžu ranih 90-ih godina. Odmah nakon upoznavanja Marko je Vasila pozvao da se priključi već postojećoj grupi Sveti i u tom sastavu svirali su zajedno sve do Vasilovog odlaska iz Amerike, '96. godine.

 

Branko Trijić je u to vreme tek počeo da ih sluša…ali je u medjuvremenu postao Markov i Vasilov najomiljeniji gitarista, pa je ovaj trio pravi izraz poštovanja i ljubavi koje članovi ukazuju i muzici i publici i jedan prema drugome. 

 

Čuveni trio u BitefArtCafe-u

 
Dobra muzika ne poznaje granice. Ovaj trio to na najbolji način potvrdjuje s obzirom na to da 'trećina' sastava već dve decenije i gradi uspešnu svetsku karijeru hiljadama kilometara odavde. Reč je o Marku Djordjevicu (bubnjevi). Svirao je sa najistaknutijim muzičarima danasnjice – Matt Garrison, Lionel Loueke, Eric Lewis, Wayne Krantz, Eli Degibri, Jonah Smith. U svojoj bogatoj karijeri snimio je oko 50 albuma I imao hiljade živih nastupa sirom sveta. Predvodi svoju grupu SVETI, za koju piše originalnu muziku inspirisanu balkanskom etno tradicijom.

Magazin Modern Drummer ga je nazvao 'bubnjarem svetske klase' i 'pravim inovatorom', dok je sajt Jazz.com nazvao njegov poslednji album 'virtuoznim'!

Vasil Hadzimanov (klavijature) nakon završenog Berklee koledža, za kratko vreme boravka u New Yorku, uveliko je svirao sa poznatim muzičarima, kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, Dave Binney, Danny Sedownick… Danas predvodi svoju grupu Vasil Hadzimanov Band. Njegova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova I zapadnih modernih muzičkih stilova (jazz, funk, world music) u njegovoj muzici je u potpunosti autenticna I predstavlja nov pristup džez muzici.

 

Vasilove kompozicije reflektuju muzičku raznovrsnost u najboljem smislu te reči, a njegov ogromni svirački potencijal koristili su mnogi velikani domaće scene, kao Rambo Amadeus, Lazar Tosić, Bisera Veletanlić i grupa Darkwood Dub. 

Branko Trijić (gitara) – započeo je učenje kod legendarnog R.M. Tocka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Branko je istaknuta figura domaće muzičke scene i beleži nastupe sa Decom Loših Muzičara, Rambom Amadeusom, VH Band-om, Slobodanom Trkuljom, Ljubišom Satojanovićem – Luisom itd. Predvodi svoju grupu Konzilijum. U svojoj muzici koristi balkanske ritmičke I melodijske motive, što njegovo moderno I kreativno sviranje čini posebno interesantnim.

 

 

Sve informacije mogu se dobiti na telefon 063/594294.