Home

VESTI

Čikine bombone u Gun klubu

No Comments Najave

Čikine bombone u Gun klubuImamo čast da najavimo 333. jubilarni koncert Čikinih bombona koji će se odigrati u subotu 12. maja u Gun Clubu, sa početkom u 22.30!

 

Biće to ujedno koncertna pretpromocija albuma "Let it roll", novog izdanja psychobilly benda Grandpa Candys, trija koji je nastao u Beogradu u proleće 1998. godine.

 

Originalni naziv grupe  Grandpa Candys potiče od imena protagoniste istoimenog njujorškog andergraund stripa iz pedesetih godina prošlog veka Džimija Kendisa. Pošto se lična imena ne prevode a deka Kendis nije poznat široj publici, bend je za srpsko tržiste uzeo ime koje je predstavljalo najbliži jezički ekvivalent – Čikine bombone.

Čikine bombone su za sve ovo vreme odsvirale na stotine svirki u Srbiji i inostranstvu  pojavile se na velikom broju domaćih i stranih kompilacija. Ostali su jedna od retkih stabilnih pojava na srpskoj  psychobilly  sceni.

 

 

 Čikine bombone u Gun klubu

Čikine bombone u Gun klubu

 

 

Čikine bombone objašnjenje svoje dugovečnosti vide pre svega u podršci beogradskih i novosadskih prijatelja i fanova koji zajedno čine Grandpa Candys crew, ekipu koja je u vidu proširene porodice učestvovala sa bendom u svim događajima koji su se smenjivali kroz dobra i loša vremena.

Ulaznice će se prodavati na veče koncerta, na ulazu u Gun Club, po ceni od 300 dinara a svaki posetilac će na poklon dobiti promo CD Čikinih bombona!