Home

VESTI

Chinawoman Goodbye Refract! KC Grad

No Comments Najave

CHINAWOMAN2002. godine Refract festival je prvi put domaćoj publici ponudio najinteresantnije muzičke, pozorišne i likovne programe iz susednih zemalja ali i iz čitave Evrope.

 

Od tada je deset puta svečano otvarao svoje kapije vernoj publici željnoj novih i naprednih umetničkih ideja. Za tih deset uspešnih godina, realizovali smo programe festivala na mnogim interesantnim lokacijama širom Beograda, od Kalemegdanske tvrđave, 25. maja, Doma Omladine, SKCa, Bitef teatra, Muzeja savremene umetnosti do napuštenih hala i bioskopa kao što su Odeon ili Balkan.

 

Doveli smo u Beograd umetnike, koji nikada nisu bili predstavnici main stream scene. Cilj Refract festivala je uvek bio da prvi domaću publiku upozna sa budućim velikim imenima muzičke, pozorišne ili likovne scene. Bez obzira na rizik i nesigurnu isplativost programa hrabro smo istrajali u ideji da dovodimo samo ono što cenimo i što je po našem mišljenju predstavljalo budućnost i dušu regionalne i evropske umetničke scene. Od strip umetnosti iz regiona, ruskog alternativnog pozorišta do muzičara iz čitave Evrope… Kada je baš muzika u pitanju, imali smo veliko zadovoljstvo da svoju vernu publiku upoznamo sa bendovima i solo izvođačima kao što su:

THE WHITEST BOY ALIVE (Nemačka), CARIBOU (Kanada), KOOP (Švedska), SENOR COCONUT (Nemačka, Venecuela, Čile), DUB PISTOLS (Velika Britanija), QUANTIC SOUL ORCHESTRA (Velika Britanija), MATTHEW HERBERT (Velika Britanija), THE NOSTALGIA 77 (Velika Britanija), SWAYZAK (Velika Britanija), JAHCOOZI (Nemačka), SEELENLUFT (Švajcarska), DJ FOOD (Velika Britanija), SIKTER (Bosna i Hercegovina), XPLODING PLASTIX (Norveška), LAIKA (Velika Britanija), LOUIE AUSTEN (Austrija), TM JUKE (Velika Britanija), MICHAEL MAYER (Nemačka), SUPERPITCHER (Nemačka), GEBRÜDER TEICHMANN (Nemačka), BELLERUCHE (Velika Britanija), KID LOCO (Francuska), NOUVELLE VAGUE (Francuska), GLASS CANDY (SAD), JESSICA 6 (SAD), POPNONAME (Nemačka )…

 

 

 Chinawoman Goodbye REFRACT! KC Grad

Chinawoman Goodbye REFRACT! KC Grad

 

 

CHINAWOMAN / Kanada
www.chinawoman.ca

Posle deset uspešnih godina, osećamo da je dosšlo vreme za promene. Komunikacija unutar regiona je višestruko uznapredovala, situacija na sceni je drugačija, a što je najvažnije pre tri godine je otvoren KC Grad. KC Grad je direktan nastavak ideje Refracta, mesto okupljanja čiji je program , može se slobodno reći festival koji traje 365 dana u godini. U tom smislu, ove godine Refract festival će svečano zatvoriti svoje kapije poslednji put, i to nastupom interesantnog sastava iz Kanade i Berlina, koji su aprila 2011. godine rasprodali dva koncerta u KC GRADu i najprijatnije iznenadili beogradsku publiku. Reč je o sastavu CHINAWOMAN, koji ovoga puta dolazi kod nas i sa novim albumom u najavi i još većim entuzijazmom! Njihovu već dobro poznatu muziku možete peslušati i na sajtu www.chinawoman.ca

Vidimo se 17. novembra u KC GRADu da mahnemo zauvek Refract festivalu, ali u isto vreme da pozdravimo ideju i cilj Refracta koje će KC Grad kroz svoje godišnje programe i dalje promovisati i realizovati. Dodjite da opet uživamo uz magične pesme Chinawoman!!! A onda vas čekamo u KC Grad-u sa nekim novim iznenađenjima.

Cena karte 1000 RSD u Kulturnom centru GRAD (Braće Krsmanović 4), svakog dana od 14h – 20h.