Home

VESTI

Carl Cox na Green Beach festival na Ohridu

No Comments Najave

Carl Cox na Green Beach festival na Ohridu

Klubska publika ovog leta očekuje druženje sa najvećom DJ zvezdom na svetu Carl Cox-om, jednim od prvih asocijacija klubske muzike i muzičke kulture uopšte.

Broj 1 DJ po popularnosti nastupiće na Green Beach festivalu u Ohridu 29. jula.

Večni kandidat najboljeg DJ-a na svetu ljubiteljima muzike i medijima, deo je decenijske dance scene, od disco dana do savremenih globalnih kretanja clubbinga. Dugoročni opstanak na sceni je vidljiv uz pomoć njegove miks veštine u svom muzičkom izboru kroz breakbeat, house i dance mainstream u svojim hard techno setovima.

Green Beach festival je u organizaciji Octopussy Entertainment i Password Production, a nakon prvog izdanja prošle godine na kojem je nastupio Paul Van Dyk i prisustvovalo deset hiljada ljudi, i ove godine nastavlja bogati program.

Carl Cox je prvo ime koje je potvrđeno za ovo leto!

 

 

 Carl Cox

Carl Cox

 

Britanac Carl Cox je muzički ambasador od detinjstva, profesionalni DJ još od tinejdžerskih dana, acid house veteran i techno šampion!

U svojim počecima, disco muzika je prva koja ga osvaja, ali već u ranih osamdesetih prelazi na muziku mladih DJ-eva u Londonu – Rare Groove, Njujorški hip-hop i electro, a istovremeno i Chicago House muziku.

Kao tvorac techno zvuka Carl Cox je dospeo do vrha Britanske rave scene. 1995. godine je objavio kompilaciju "F.A.C.T.", koja je prodata u više od 250.000 primeraka.

Njegova popularna karijera počela je 1996. godine sa izdavanjem albuma "At the End of the Cliche" i osnivanjem sopstvene etikete "Worldwide Ultimatum" paralelnih formi i menadžerske kompanije "Ultimate Music Management", okupljanjem oko sebe elitna imena elektronske muzike.

Sledeći korak Carl Cox-a je debi singlom "I Vant Iou" na etiketi Perfecto Paul Oakenfold-a, postavljena na Top 30 hit listu i obezbedila mesto na "Top of the Pops", kada mu je dodeljena međunarodna nagrada Najboljeg DJ godine, prema časopisu "Music Mgazine".

 

 

 Carl Cox

Carl Cox

 

2008.godine je napravio neverovatan uspeh u "Space" nočnom klubu na Ibizi, kada je dobio nagradu "Best Ibiza Club Night" na "Ibiza DJ awards".

Nastupao je sa poznatim imenima kao što su Francois Kevorkian, Laurent Garnier i Fatboy Slim.

Kao deo svog projekta Carl Cox & Friends nastupa širom sveta sa talentima iz različitih žanrova elektronske muzike: Roni Size, DJ Marky, Evil Nine, Adam Freeland, Bushwacka, Freemasons, Locodice, James Lavelle i drugi.

Carl Cox je danas vlasnik dve izdavačke kuće, Intec Records i 23rd Century Records. Do sada je objavio trideset kompilacija, albuma i singlova, a u svojoj biografiji ima zabeležen i njegov nastup za milenijumsku novu godinu, kada je postao upamćen kao jedini DJ koji je iste večeri imao svoj DJ set na dva kontinenta.

To je deo prestižnog radija "Kiss FM", koji emituje emisiju "Global", promoviše najveće nove talente i podiumske hitove. Emisija ima više od 4 miliona slušalaca i emituje se u 24 zemlje širom sveta što je čini jednom od naj slušanijih emisija na svetu.

Slušaoci koji biraju DJ koji najbolje radi sa miksetom ("DJ Mixer of the Year") proglasili su ga najboljim DJ-om u poslednjih 25 godina.