Home

VESTI

Brit Floyd u Sava Centru

No Comments Najave

Brit Floyd u Sava CentruU okviru svetske turneje „A foot in the door“ liverpulski bend Brit Floyd, obradovaće i sve domaće obožavaoce muzike benda Pink Floyd, nastupom u beogradskom Sava Centru, 2. Novembra 2012.
  

Brit Flyd su poznati po svom savršenstvu izvođenja pesama, jedinstvene „Floydovske“ animacije, te umetničkim spojem zvuka i svetla, pa su s razlogom postali naširoko priznati kao najveći Pink Floyd tribute show na svetu.
  

Od 5. oktobra kreću i na evropsku turneju u okviru koje će pored velikh evropskih gradova kao što su Pariz, Beč, Madrid, Prag, posetiti i Beograd.

Karte po cenama 1.500, 1.800, 2.200 i 2.600 din, mogu se naći na prodajnim mestima: Sava Centar i Bilet Servis, kao i online, na sajtu Eventim-a (www.eventim.rs)

 

Brit Floyd je  od Pink Floyda odabran cover band, koji izvodi najbolje muzičke trenutke Pink Floyda, ispraćene vizuelnom ekstravagancijom svetla, videa i animacije. Brit Floyd daju potpuni omaž legendama, čineći da njihova muzika dođe do onih generacija koje nisu imale prilike da uživo čuju David Gilmoura, Roger Watersa, Nick Masona, Richard Wrighta i Syd Barretta.

 

 

 Brit Floyd u Sava Centru

Brit Floyd u Sava Centru

 

Zanimljiv je podatak da je vođa Brit Floyda, gitarista Demian Darlington svirao sa Gilmourom i Wrightom za Gilmourov 50-ti rođendan, 1996. godine u Londonu.

Ovaj audio-vizuelni spektakl spakovan u dva i po sata hitova Floyda kao što su: “Another Brick In The Wall”, “Wish You Were Here”, Money”, ”Comfortably Numb”, ”Learning To Fly”, ”High Hopes”, ”Is There Anybody Out There?” “Shine On Crazy Diamond”, i mnogih drugih, učiniće ovaj koncert nezaboravnim muzičkim događajem.

Turneja je posvećena aktuelnom kompilacijskom, 'Greatest hits' albumu benda Pink Floyd-

 

 

 Brit Floyd u Sava Centru

Brit Floyd u Sava Centru

 

 

"A Foot In The Door", a vizuelno je koncipirana prema poslednjoj turneji benda Pink Flyod, "Division Bell Tour" iz 1994. i uključuje identičnu rasvetu i video projekcije za svaku pesmu.

Kao dodatni bonus, zbog velikog interesovanja i brojnih zahteva, novi šou benda Brit Floyd uključivaće i puno, 23 minute dugo izvođenje pesme „Echoes“, snimljene za jedan od mnogih klasika Pink Floyda, album „Meddle“ (1971).

 

Brit Floyd je bend koji je brojao preko 150 koncerata u 2011. godini  i na prošlogodišnjoj turneji ih je gledalo više od 250.000 ljudi, a nastupili su i u najpoznatijoj londonskoj dvorani Royal Albert Hall, gde su potvrdili fanovima da su prava reinkarnacija Pink Floyda.

www.britfloyd.com
www.britfloyd-seetour.com