Home

VESTI

Bloodgroup u KC Gradu!

No Comments Najave

Bloodgroup u KC Gradu!Neobično je, a moglo bi se reći i neverovatno, koliko je samo sjajne muzike niklo na ovom hladnom izolovanom parčetu kopna sa nešto više od 300 hiljada duša.

Island je u poslednjih dvadesetak godina svetu podario veličine poput Bjork i Sigur Rós ali i niz odličnih manjih bendova koji su dali solidan doprinos u stvaranju globalne percepcije ovog ostrva kao svojevrsnog fenomena u svetu moderne muzike.

 

Stoga činjenica da su Bloodgroup sa svojim poslednjim izdanjem poneli epitet najboljeg albuma u ovoj zemlji, verovatno dovoljno govori o njima.

Ova četvorka počela je sa radom 2006. godine i pre “Dry Land” predstavili su se prvencem “Sticky Situation” (2007). Od samog početka krasi ih igrivi elektronski zvuk kojim preovladavaju sintovi i dva vokala – jedan muški i jedan ženski, a sjajni živi nastupi koji ih krase bili su im dobra preporuka za nekoliko turneja i niz festivala na kojima su do sada nastupali – SXSW (Teksas), NXNE (Toronto), Roskilde (Danska), CMJ (Njujork), Eurosonic (Holandija), Iceland Airwaves.

 

 

Bloodgroup
Bloodgroup

 

“Dry Land” – njihovo drugo po redu izdanje, izašlo je pred sam kraj 2009. godine i za kratko vreme uspelo je osvojiti simpatije celokupne lokalne muzičke javnosti što je rezultiralo nizom sjajnih recenzija i ocena kao i gore spomenutom laskavom titulom.

 

Interesantno je da evropska i američka premijera ove fine kolekcije elektro-pop hitova tek predstoji u prvim danima tekuće godine i da skupina iz Rejkjavika tek očekuje prave odjeke na globalnoj sceni.

 

Lokalnu podršku predstavljaće sanjivi indie-pop sastav Lula Mae i pure-pop ekipa iz Novog Sada- Sonic Glitch.

 

 

Lineup:

Bloodgroup (Reykjavík)
Lula Mae (Beograd)
Sonic Glitch (Novi Sad)

Cena karte je 500 u pretprodaji (šank KC Grad), a 600 dinara na dan koncerta.

 

 

Organizacija:
www.supersizeshe.com