Home

VESTI

Black Jazz Consortium u klubu The Wash

No Comments Najave

Black Jazz Consortium u klubu The WashThe Wash & Disco Not Disco sa ponosom Vam predstavljaju

FRED P aka BLACK JAZZ CONSORTIUM (Soul People Music / NYC, USA)

Nju Jork sa starim jazz tagom Big Apple koji je upućivao na veliku sočnu mogućnost koja čeka da bude zagrižena uvek je predstavljao veliku inspiraciju mnogim muzičarima i umetnicima.

 

Zasigurno jedan od najvećih muzičkih centara na našoj planeti, ako ne i najveći, sebi i celom svetu je ponudio veliku deep house atrakciju u vidu projekta Black Jazz Consortium.

 

Sam naziv upućuje na muzičku fondaciju sa jakim i nepomirljivim stavom ka kvalitetnom underground, u ovom slučaju, house zvuku. To se najbolje vidi u ličnim opservacijama samog Fred P-a na njegovom proslogodišnjem albumu "Structure" koji je sa Black Jazz Consortium potpisom izdao za sopstvenu etiketu Soul People Music.

 

Baš kao njegovi jazz savremenici, kompletno izdanje se izdvaja u moru prolaznih i monotonih house izdanja upravo po tom session solirajućem momentu u svakoj njegovoj numeri i po nesvakidašnje dugačkim producentskim rezovima koji predstavljaju prava jazz putešestvija od nekoliko sjedinjenih tema u jednu veliku kompoziciju.

 

 

Black Jazz Consortium u klubu The Wash
Black Jazz Consortium u klubu The Wash
 
 

Fred P kao DJ, a to je ono što možda više u ovom trenutku zanima domaću publiku, je prava intimna poslastica za konzumente domaćih prostora i lokalnih dešavanja. Na stranu činjenica da trenutno predstavlja jednog od traženijih i vrlo aktuelnih DJ-eva kome se dodvoravaju veće face sa svetske house i techno scene i zovu ga da gostuje na njihovim turnejama i rezident večerima, Fred uspešno odoleva novonastalom hype talasu i drži se svoje uzbudljive putanje obojene jazz solažama, jakim bass podlogama i dub uplivima spakovanim u underground house ritmu.

Fred P dolazi u Beograd u okviru mini evropske turneje i svakako predstavlja novu generaciju house zvuka koji će se možda po prvi put čuti u našem gradu. Činjenica da dolazi iz Nju Jorka, koji vrlo lično, pored Detroita, smatram za utemeljivača svega kvalitetnog na polju muzike, pojačava sam utisak o ovom prilično egzotičnom gostovanju za naš grad.

////////////////////////////////////////////////////////////////////

host večeri DJ Toshke (Disco Not Disco)

////////////////////////////////////////////////////////////////////

Cena za ovo egzotično pranje je 300 dinara do ponoći i 450 dinara posle ponoći.