Home

VESTI

Aril Brikha: Evropski šarm Detriota u klubu “Tube”

No Comments Najave

Aril Brikha: Evropski šarm Detriota u klubu "Tube"Švedski di džej Aril Brikha, koji je sa svojim melodičnim tehnom i fanki hausom jedan od retkih predstavnika detroitske scene u Evropi, nastupiće u petak u klubu "Tube".

 

Aril, koji se proslavio svojim plesnim andergraund hitom "Groove La Cord", dolazi sa sa svojim lajv setom, a ovo mu je prvo gostovanje u Beogradu.

 

Brikha, koji spada u najbolje asirske izvođače pošto je rođeni Iranac, opisuje se kao veoma ezgotična, ali i legendarna pojava u ovoj kulturi.

 

Kolege njegovu muziku i nastupe navode kao svojevrsnu delikatesnu radnju za stare poznavaoce elektronske muzike i  kao obaveznu lektiru za one mlađe, željne dobre klupske zabave.

Aril je jedinstven po tome što je uspeo da se izdvoji iz karakterističnog skandinavskog tehno zvuka i približi se više drugoj strani Atlantika, nastupajući na DEMF-u (Detroit Electronic Music Festival) i to na stejdžu za domaće izvođače.  

 

 

 Share conference

Aril Brikha: Evropski šarm Detriota u klubu "Tube"

 

Ovaj umtenik je praktično hitom "Groove La Cord" (izdatim na “Fragile Records”, sestrinskoj etiketi “Transmata” koje je osnovao Derrick May), otvorio vrata i drugim evropskim andergraund producentima za do tada prilično hermetički zatvorenu “Motor City” scenu, a kasnije je to potvrdio i brojnim drugim izdanjima uključujući i “Winter”. Kako kaže, ime njegovog prvog EP-ja i etikete, fraza “Art of vengaence”, ima zaista naročit značaj za njega.

To izdanje, uprkos imenu, ne govori o nasilju, već o fokusiranju negativne energije u umtenost. Zanimljivo je kako moja muzika uglavnom ne ispoljava bes. Mada.. To se ipak nekad dešava u procesu osmišljavanje iste, možda ja imam dosta besa u sebi. Šalim se malo, ali stvarno ne bih znao. Taj bes može da izazove i bilo kakva nepravda u svetu, ali i loš obrok. Godinama sam pokušavao da napravim eksplozivnije i jače pesme, ali na kraju su neke ipak prikazale taj bes – kaže Aril.

 

 

 DJ Peppe

DJ Peppe

 

Karta za nastup Arila Brikhe je je 300 dinara, a uz njega će nastupiti i domaći “kralj dip hausa” Dušan Kačaravić i Milan Drča.

Dan kasnije će se di džej pultom naći Peppe i Oysha, čiji prefinjeni izbor disko hausa će pratiti Niko na perskusijama. Ipak, program u klubu "Tube" ove nedelje počinje u četvrtak i to žurkom Arhitektonskog fakulteta “Party Tricks Vol. 1”, na kojoj će gramofone vrteti ekipa u sastavu Floyd (“Ambasada Records”), Lady Dee i Loco Baby.

Ulaz u četvrtak i subotu se ne naplaćuje.