Home

VESTI

Abroad Experiments i Eleven u Akademiji

No Comments Najave

Abroad Experiments (ZG)   Jedan od najoriginalnijih progressive rock sastava u regionu, zagrebački bend Abroad Experiments održaće zajednički koncert sa sve popularnijom šabačkom alternativnom grupom Eleven u četvrtak 21. aprila u Velikom klubu Akademije.

 

A iste večeri će u Malom klubu biti organizovana Roots Reggae žurka.

 

Abroad Experiments u Beograd dolazi u okviru svoje mini-turneje, sa kojom će posetiti i Vršac (22.04) i Šabac (23.04).

 

Bend je koncertno aktivan više od pola decenije, a uz brojne svirke po Hrvatskoj i nagrađivane nastupe na tamošnjim demo-festovima, svoju muziku predstavili su na velikom svetskom GBOB finalu u Engleskoj, kao i na festivalima Hodokvas i Quantanamera u Slovačkoj.

Iza sebe imaju jedan studijski album "Meadows of a grand design", koji još uvek čeka potencijalnog izdavača.

Za momke iz šabačke grupe Eleven apsolutno se može reći da su pokorili prethodnu, 2010. godinu.

 

 

Abroad Experiments (ZG)
Abroad Experiments (ZG)
 

Pobednici su prošlogodišnjeg Vojvodina Open Festa i kokursa "Play at Exit 2010", a spot za pesmu "Plovim sad" sa njihovog debi albuma "A Moment Of Silence" (2009) zauzeo je prvo mesto u muzičkoj emisiji "Gruvanje" Radio-televizije Vojvodine i 14. mesto na MTV Adria u izboru domaćih singlova za celu regiju.

Radio-televizija Vojvodine poziva grupu da snimi jednočasovni koncertni specijal emisije "Studio M –  najvažnija adresa" i celu jednu emisiju  "Gruvanja“ posvećuje muzičkoj sceni Šapca.

Eleven beleži i veliki broj koncerata širom Srbije i regiona. Pored Exita 2010, nastupali su Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Rijeci, Vršcu, Staroj Pazovi, Ljubljani, Tolminu…

Uz svetsku izvedbu energičnog i harizmatičnog progressive zvuka benda Abroad Experiments, na večerašnjem koncertu očekuje vas i live predpremijera novih pesama grupe Eleven, koje su planirane za njihov sledeći album.

Početak je zakazan za 22h.