Home

VESTI

70. rođendan John Lennona i u Beogradu

No Comments Najave

70. rođendan John Lennona i u BeograduPovodom 70 godina od rođenja Džona Lenona, u centru Beograda u subotu u podne biće upriličena neformalna posveta ovom velikanu.

Bitlsi su bili i ostali najpopularnija i najznačajnija grupa rok muzike. Tokom šezdesetih godina prošlog veka, za deset godina postojanja porušili su sve rekorde i postavili standarde popularne kulture koji ni do danas nisu prevaziđeni. Svet su osvojili na najlepši mogući način – pevajući o ljubavi. 

 

Ne pristajući na malograđanske stavove i diktate moćnika Džon Lenon je čvrsto verovao da se rečima, muzikom i stalnim angažmanom svet može menjati. Na bolje!

Na mnogo mesta u svetu, 9. oktobra biće održane manifestacije kojima se čuva uspomena na jedno od najslavnijih i najuticanijih ličnost popularne kulture. Tog dana oko podne budite u blizini Doma omladine Beograda!

 

 

70. rođendan John Lennona i u Beogradu

70. rođendan John Lennona i u Beogradu

 

 

I Google obežava rođendan John Lennona

Najveći internet pretraživač se priseća muzičke legende koja je obeležila dvadeseti vek.

Google često na određene datume zna da nas iznenadi sa nekim "prigodim" remiksom svog logotipa (pojava poznata kao Doodle). A danas se Google priseća muzičke legende koja je obeležila dvadeseti vek.

Na današnji dan, pre 70 godina – 9. oktobra 1940. – u Liverpoolu se rodio John Lennon.