Home

VESTI

5. novosadski strip vikend

No Comments Najave

5. novosadski strip vikend Peti novosadski strip vikend održaće se 11. i 12. novembra u klubu Fabrika, programskom prostoru Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Druženje sa devetom umetnošću počinje u petak 11. novembra od 17 časova sa berzom stripova, a ovaj svojevrsni vikend posvećen stripu biće otvoren u 19 časova izložbom Zorana Janjetova, a potom u 20 časova biće otvorena izložba Novo doba.

 

Prvi dan strip vikenda sumiraće pančevački noise rock sastav Klopka za pionira.

Subota, 12. novembar finalni dan strip vikenda, otpočinje berzom stripova od 16 časova, a potom od 16.30 časova program startuje sa prezentacijom Wostokove škole stripa.

 

Drugi dan festivala će obeležiti i promocije i prezentacije autora koji u sadašnjim konstalacijama nazivamo eks-yu region. Od 17.30 biće otvorena izložba Stripolis-a, potom otvaranje izložbe Stripburger u 17.30 časova, i predstavljanje slovenačke scene stripa gde će govoriti Istok Sitar, a Stripburger će predstaviti David Krancan i Bojan Albahari.

 

 

 5-ti novosadski strip vikend, 11-12-ti novembar, klub "Fabrika"

5-ti novosadski strip vikend, 11-12-ti novembar, klub "Fabrika"

 

 

Nakon toga u 18.30 predstaviće se izdavači Market Print, Systemcomics, Darkwood i Komiko.

Termin 19.30 časova rezervisan je za predstavljanje hrvatske strip scene koju predstaviti Vančo Rebac i Željko Gašić, a biće i otvorena izložba Dubravka Matakovića.

Od 20 časova crnogorsku strip scenu će predstaviti Simon Vučković, a potom u 20.30 časova biće predstavljena grafička novela Vladimira Arsenijevića i valentine Broštean „Minut: put oko sveta za 60 minuta“.

Za kraj festivala koncert Popečitelja, masetralnog i jednog najunikatnijih sastava iz Srbije.

 

 

 

 

 

Izvor:

happynovisad.com