Home

VESTI

Zen Mechanics za otvaranje

No Comments Latest

 Od ovog weekend-a, klub XLAGOOM počinje sa radom i postaje sastvani deo klupske ponude Beograda. Očekuje vas nov i adaptiran prostor, preko trideset stranih gostovanja tokom klupske sezone 08/09 i mnogo dobre zabave !! Dobrodošli!

Tako da ćemo u X-Lagoomu 20. Septembra imati gostovanje holandskog projekta Zen Mechanics, koji prvi put gostuje u Srbiji.

Iza projekta ZEN MECHANICS stoji Wouter Thomassen, mladi HolanÄ‘anin sa pregršt talenata, koji ga pokreće i osniva poćetkom 2002. godine. Zahvaljujući svojem do tada dvanaestogodišnjem iskustvu u DJ-ingu, vrlo brzo privlači veliku pažnju svojim autentičnim i eklektičnim muzičkim stilom.

Delimo 3×1 kartu za performans Zen Mechanics, 20. Septembar u klubu X-Lagoom. Potrebno je samo da pošaljete mail na [email protected] koji će sadržati vaše ime, prezime i kontakt telefon!

 

 

Kombinujući elemente futurističkog Trance-a, Progressive-a, Ambient-a i Breaks-a, on stvara potpuno jedinstven i moćan zvuk, što je rezultiralo odličnim kritikama vodećih muzičkih časopisa i publike, ali i interesovanjem velikih izdavačkih muzičkih kuća, poput “Aleph Zero-a”, “Iboga-e”, “Neurobiotic-a”, “Nano-a”, “Alchemy-a” i “Flow-a”. Od tada pa do danas, on putuje širom planete i dobija booking-e na najvećim svetskim Psychedelic Trance festivalima, kao sto su Boom, Glade, Universo Paralello, Sonica, Tribe, Solstice, Kaballah & Rainbow Serpent.

Pored projekta ZEN MECHANICS, Wouter Thomassen stoji i iza projekata CITIZEN (Progresive) i TRANSMISSIONS IN BLOOM (koji je više eksperimentalniji, Ambient/Freestyle).

WOUTER THOMASSEN je bez sumnje najveći PsyTrance talenat koji dolazi iz Holandije poslednjih petnaest godina. Potiče iz muzičke porodice, tako da se kao veoma mlad interesovao za sve nove i inovativne muzičke forme. 1994. godine počinje da se bavi DJ-ingom puštajući tada raznovrsne stilove elektronske muzike. U tim kasnim devedesetim u Amsterdam-u počinju da se organizuju veliki Psychedelic “Squat” party-ji čiji je i on bio posetilac, te od tog trenutka postaje lojalan predstavnik i pasionirani sledbenik Goa Trance/Psychedelic Trance scene.

Nakon godina aktivnog i kreativnog rada, baveći se organizacijom party-ja, DJ-ingom, grafičkim dizajnom za flyer-e i album cover-e, 2002. godine ulazi i u svet muzičke produkcije. I to na “velika vrata”. Sa prvim track-om u njegovoj produkciji susreli smo se 2004. godine (bilo je to izdanje “Have a good one”, objavljeno za “Beats & Pieces Records”), a zatim slede brojna izdanja za “Neurobiotic”, “Mindfunk”, “Proton”, “Sphere/Ajuca”, “Sirius”, “Beats & Pieces” i “ODD Records”.

2005. godine okreće se i ka Progressive zvuku objavljujući temu “Ground Control” u okviru “Set:4” kompilacije za čuveni danski label “Iboga Records”, koja postaje veliki festivalski hit. Slede brojna izdanja, ali i njegove kolaboracije sa imenima kao sto su Perfect Stranger, Ace Ventura i Behind Blue Eyes. Skoro je pokrenuo i još jedan projekat (SPANNER), više House orijentisan i objavio track “Pagan Pulse” za portugalski label “Flow” u okviru kompilacije “Globalize”.

Ove godine dočekali smo i dugo najavljivani prvi solo album projekta ZEN MECHANICS, “Holy Cities”, jedno od najuspešnijih izdanja “Neurobiotic Records-a” u poslednje vreme, sa devet potpuno svežih track-ova, za koje je master-ing uradio Cass (poznat po radu sa Bjork i Ministry Of Sound). Tema koja otvara album “Modified” trenutno je jedan od najvećih Trance hitova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

..:: WATCH OUT FOR ::..

Subota, 27.09.08.
SHANTI MATKIN
Amsterdam, NETHERLANDS

Petak, 03.10.08.
Svetlana Industries presents PIRATE FM featuring the one and only DJ VADIM (UK), TES LA ROK (Finland), Sensorship (Romania), Jamez Bongg (Bulgaria), live human beatbox from Skiller (Bulgaria), plus Abdul Tom and locals. Dubstep, Dancehall, Breaks, Hip hop, Drum'n'bass, Grime and all good things.

Subota, 11.10.08.
VIBRASPHERE
Digital Structures, Tribal Vision, Cloud 99
Upssala, SWEDEN

Petak, 17.10.08.

CRISS SOURCE
Mauritius Music, Underworld, Vendetta
Essen, NRW, GERMANY

Subota, 25.10.08.
LIQUID SOUL
Iboga Rec, Mikrokosmos
Zurich, SWITZERLAND

*** AND MANY MANY MORE ***

TICON, FRANK`E (KOXBOX), PETER DEDJITAL, POLARIS, JOTI SIDHU, EMOK, SILICON SOUND, ATMOS, SAIKO-POD, DINO PSARAS, ATMOS, D-NOX & BECKERS, XAVIER MOREL, JEROME ISMA-AE…