Home

VESTI

XANAX – promocija albuma “Ispod površine” u DOB-u

No Comments Latest

XANAX - promocija albuma "Ispod površine"Ammonite Records predstavlja svoje najnovije izdanje! Dugo očekivani prvi album grupe Xanax biće predstavljen u petak 11. maja 2012 u 20.30 u Domu omladine.

 

Kao autori muzike i teksta i izvođači na ovom albumu pojavljuju se Sana Garić, Vladimir Krakov (Presing), Ninoslav Filipović (ex Eyesburn), Dejan Milojević (Dža ili bu), Borko Borac (Del Arno, Vampiri), Nebojša Mrđenović (Beogradska filharmonija), a od gostiju treba spomenuti Dejan Stanisavljevića (ex Beograd, Du-Du-A), Borisa Krstajića (Speed Limit, Just), Feđu Toma Frenklina (Dvojac bez kormilara), Alena Ilijića (ex Goribor) i Miloša Ognjanovića.
 

Na albumu se nalazi deset pesama crossover (electro-rock/post rock/neo new wave/trip hop) predznaka i četiri remixa u electro/indietronica maniru. Producenti albuma su Boris Mladenović (Jarboli, Sila, Veliki prezir, Dvojac bez kormilara) i Nebojša Simeunović (Dža ili Bu).

 

 

 XANAX - promocija albuma "Ispod površine"

XANAX – promocija albuma "Ispod površine"

 

 

O bendu XANAX:

Xanax su osnovali pesnikinja i likovna umetnica Sana Garić i gitarista Vladimir Krakov početkom 2009 u Beogradu. Pored njih dvoje, članovi aktuelne postave su basista Dušan Zdravković i bubnjar Miroslav Ćatić, saksofonista Borko Borac i elektroničar Nebojša Mrđenović. Singl "Svetli dan" našao se i na top listama MTV adrije http://www.mtv.si/video/1796, zagrebačkog radija 101 i radio 8080 online, i prvi je spot sa područja bivše SFRJ koji je redovno emitovao ruski TV kanal alternativne muzike A1 (http://www.a1tv.ru/?id=177206).

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=0bjHxrYqYRg|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 XANAX- Svetli dan

 

 

Sastav Xanax ostvario je značajan uspeh na istočnoevropskom tržištu. Nakon gostovanja na prestižnom moskovskom alter festivalu Avant Music Summer Act u junu 2011, beogradski sastav je dobio ugovor sa moskovskom koncertnom agencijom i izdavačkom kućom Icecream Disco (www.icecreamdisco.ru) koji se sada materijalizuje u vidu izdanja i istočnoevropske turneje na koju Xanax kreće sredinom jula, u okviru koje će nastupiti u Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Belorusiji, Litvaniji i u Rusiji.

XANAX :

www.facebook.com/grupa.xanax
www.facebook.com/pages/X-A-N-A-X
www.soundcloud.com/xanax
www.myspace.com/xanax.music
www.vk.com/gruppa.xanax

Grupa Xanax su:

Sana Garić – (vokal)
Vladimir Krakov – (gitara)
Dušan Zdravković – (bas)
Miroslav Ćatić – (bubanj)
Borko Borac – (saksofon)
Nebojsa Mrđenović – (elektronika)