Home

VESTI

Who See dobitnik nagrade MTV Best Adria Act!

No Comments Latest

Who See dobitnik nagrade MTV Best Adria Act!Crnogorski sastav Who See ovogodišnji je dobitnik nagrade MTV Best Adria Act! Bendu je ovo bila prva nominacija za ovu nagradu, a pobedu su odneli u veoma jakoj konkurenciji, koju su činili Elemental, MVP, T.B.F. i Trash Candy.
  

"Pale se baklje Kotor, Herceg Novi, ole ole oleeeeeeeee, mi smo šampioni! Od prvog trenutka smo znali da ćemo upravo mi dobiti MTV statuetu iz prostog razloga što mi ipak trajemo na ovoj sceni punih 749 godina, a ovi iz konkurencije su tu maksimum 20ak godina.
  

Zahvalni smo MTV-ju i njihovim gledaocima, kao i svima koji su nam dali vetar u jedra. Posebno se zahvaljujemo ljudima koji vole naš rep i koji nisu štedeli ni prste ni miševe prilikom glasanja. Velika je ovo satisfakcija i nagrada za naš osmovekovni trud u hip hop kulturi. Vole vas Noyz i Đed!"

 

Ipak glasanju ovde nije kraj! Naredne dve nedelje, od 15. do 29. oktobra u ponoć Who See će se se boriti za novu titulu Best European Act. Nakon proglašenja najboljeg evropskog izvođača 30. oktobra, pobednik će se nadmetati sa drugim nominovanim izvođačima iz Latinske Amerike, Severne Amerike, Azije-Pacifika i Afrke/Indije/Bliskog istoka za prestižnu titulu World Wide Act.

Zato ne propustite da glasate na www.mtvema.com do 29. oktobra i podržite Who See! 

 

 

 Who See dobitnik nagrade MTV Best Adria Act!

Who See dobitnik nagrade MTV Best Adria Act!

 

 
Ovogodišnja dodela evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards), održaće se 11. novembra u Frankfurtu u Nemačkoj, sa direktnim prenosom na MTV kanalu od 21 čas. Voditeljka ovogodišnjih nagrada biće nemački supermodel Heidi Klum,  dok su svoje nastupe za sada potvrdili Taylor Swift, Muse, No Doubt, Carly Rae Jepsen, fun. i Rita Ora.

Pop princeze Rihanna i Taylor Swift vode sa šest, odnosno pet nominacija, dok Justin Bieber i Katy Perry imaju po četiri nominacije za nagradu MTV EMA. Sledi ih dosta izvrsnih izvođača, uključujući Lady GaGu, Nicki Minaj, Lanu Del Rey i nove zvezde Carly Rae Jepsen i fun. sa po tri nominacije. Green Day, Gotye, Pitbull, Rita Ora, Flo Rida, Muse, Arctic Monkeys, Jack White i One Direction nadmeću se za dve nagrade.

 

 

 Upisi opis malim slovima koristeci italic

Who See

 

 

WHO SEE KLAPA

Who See Klapa postoji od 2000. godine, a čine je Mario Đorđević Noyz i Dejan Dedović Dedduh. Prvi singl „Boka, Boka“ pojavio se na kompilaciji „Ulice“ – „Bassivity“, dok album prvenac pod imenom „Sviranje kupcu“ izdaju 2007. godine. Gosti na albumu su bili kompletna trojka nekadašnjeg satsava Bad copy – Ajs Nigrutin, Timbe, Wikluh Sky, kao i Škabo, Dadi, Labia, podgoriči producent i reper Rhino, Kojot iz sastava Eyesburn i Uce.

Singl "Kad se sjetim" iz 2009. godine najavio je album "Krš i Drača", koji u celosti može da se preuzme sa sajtova regionalnog MTV kanala. Na albumu su numere snimljene sa Rambom Amadeusom, Wikluh Sky-om, Puraševićem, Rhinom, Labiom i Marijom Božović. Na ovom albumu nalazi se 16 kompozicija, dok je singl „Regeton Montenegro“ krunisao je njihov dosadašnji rad i, samo nekoliko sedmica nakon promocije, našao se na tronu MTV top liste “Domaćica” gde se zadržao čak pet sedmica. Ubrzno nakon numere “Regeton Montenegro” Who See se ponovo popeo na prvo mesto MTV Domaćice, ovaj put sa pesmom “Bojana”, koju su snimili sa beogradskim sastavom S.A.R.S..

Osim specificnosti u muzičko/tekstualnom izrazu grupe, koji najbolje odslikava bokokotorsko poreklo i mentalitet članova, Who See se ističu i izuzetno interesantnim animiranim spotovima, koji su najčešće delo Marija Đorđevoća, multutalentovanog člana benda. Mario i Dejan su takođe osnivači hip hop grupe Bokeška Brigada, zajedno sa MCjevima Worzo, Labia i Šejnom.

Who See je ove godine prvi put bio nominovan za MTV Best Adria Act nagradu.