Home

VESTI

White House Project u okviru BDW

No Comments Latest

Od 6 – 10. maja u galeriji "O3one", u okviru ovogodišnje Beogradske nedelje dizajna (BDW) održaće se izložba Đorđa Joksimovića "White House Project".

Projekat „White House“ objedinjava tri različite forme vizuelnog izražavanja: arhitekturu, fotografiju i dizajn, reflektujući momenat koji egzistira u realnom vremenu i spaja različite lokacije u jednu tematsku celinu.

Projekat je koncipiran na čvrstom temelju interaktivnog socio-geografskog mapiranja, kao i izmeštanja planiranja urbanih prostora van očekivanog.

"White House Project" nastao je 2003. godine, kao potreba autora da inspiriše ljude da saznaju više, ne samo o prostoru u kome žive, već i o njima samima.
Ovaj projekat sublimira različite aspekte njegove ličnosti oblikujući ih istovremeno kroz različite medije, od fotografije, muzike, dizajna do arhitekture.

Uticaji gradova od Londona, Melburna, Berlina, Barselone do Valensije, u kojima je živeo i radio, vidljivi su na njegovim radovima u obliku savremenog potpisa koji personifikuje interaktivan odnos pojedinca sa okruženjem.

Đorđe Joksimović rođen je 1977. godine, zarvršio je Svinburn Univerzitet (Nacionalna škola za dizajn) u Melburnu, Australija.

Svoju karijeru započeo je u grafičkim studijima "Studio Equator", "Qube Konstrukt" i "Edit Media" u Melburnu. Živeo je i u Londonu gde je radio za velike svetske kompanije kao što su "Sony", "Puma", "Orange".

Trenutno radi kao art direktor u agenciji "Leo Burnett Srbija".

Beogradska nedelja dizajna (Belgrade Design Week) po treći put se održava u Beogradu od 5 – 11. maja i jedini je dizajn događaj u regionu koji kombinuje kreativno edukativnu konferenciju i gradski festival sa brojnim izložbama i dešavanjima, po uzoru na slične dizajn festivale širom sveta.

U Beogradu će tokom Nedelje dizajna gostovati Danijel Libeskind, Vilijam Savaja, Šina Azumi, Paolo Moroni, Konstantin Grčić, Patricija Morozo, Askan Mergentaler…

Izložba Đorđa Joksimovića odvijaće se u okviru programa "BEOGRAD2", namenjenog svima onima koji žele da budu u toku sa najsavremenijim konceptima i trendovima u biznisu, dizajnu i umetnosti.