Home

VESTI

Vibrasphere LIVE! @ xLagoom

No Comments Latest

 Prvi nastup u Beogradu VIBRASPHERE je imao na dočeku srpske nove godine 2008. u klubu XLAGOOM. Bio je to jedan od najuspešnijih party-ja celokupne prošle klupske sezone, a atmosfera, utisci i enegrija sa istog, najbolja  su preporuka da njihov naredni nastup ne propustite!!

 

Švedski duo VIBRASPHERE (Rickard Berglöf i Robert Elster) postoji već skoro jednu deceniju na svetskoj elektronskoj sceni. Sa preko 100 objavljenih izdanja do sada i nastupima širom sveta, oni su bez sumnje jedan od najcenjenijih live act-ova današnjice. Ranija izdanja, kao što su “Echo” (2001), objavljen za Spiral Trax i “Lime Structure” (2003) za Digital Structures, omogućila su im da postanu pravi lideri svetskog progressive trance-a, kao i da zauzmu važno mesto u istorijatu ovog muzičkog pravca.

Usledio je njihov treći album, danas legendarni, “Archipelago” (takoÄ‘e objavljen za Digital Structures), jedan od najviše nagraÄ‘ivanih u 2006. godini, a nakon objavljivanja singla “Floating Free” iste godine, VIBRASPHERE dobija jaku podršku od DJ-eva kao sto su Markus Shulz, Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Hernan Cattaneo, Paul Oakenfold, Christopher Lawrence, Remy, Menno de Jong, Kenneth Thomas i John 00 Fleming, što im donosi potpuno novu generaciju VIBRASPHERE fanova.

 

 

Singl “Floating Free” doživeo je brojna rmx izdanja  (RPO,  Beauty and the Beat feat Nuke, Roman Rai, Logiztik Sounds & Mauricio Duarte, Vaishiyas, Sync24 vs IMLGND, Benno Block, DJ Aki/SPECIES..)      

ÄŒetvrti studijski album “Exploring the Tributaries” (2007, za Tribal Vision Records) donosi pomalo drugačiji zvuk od svega prethodnog što je ovaj duo radio, dosta progressive-a, electro-minimal-a i downbeat-chill-a.

Na proleće ove godine objavljuju i  track “Autumn Lights” za label “Joof Rec” (John 00 Fleming), a krajem godine možemo očekivati novi album, kao special izdanje kojim ce obežiti deset godina svog rada.

 

 

 

 

LINE UP DJs:

VIBRASPHERE LIVE!
Digital Structures, Tribal Vision, Cloud 99
Upssala, SWEDEN

+

VERTEX LIVE!
Tesseract Studio, Shivlink Rec, Bg

+

DJ STOLE
XperimenT, Ultragroove rec, Bg
DJ MARK_PANIC, Bg

 

CENA KARTE:
500 din u pretprodaji
[Bilet Servis, Dom Omladine, Eventim]