Home

VESTI

Veliki uspeh benda Uvertira na Deezeru!

No Comments Latest

Veliki uspeh benda Uvertira na Deezeru! Fotografija: Luka Mejdžor, Dizajn: Jovana MirkovićNovosadski sastav Uvertira objavio je debitantski album "Iz rupe bez dna", u izdanju Lampshade Media, koji je odmah po izlasku stigao na vrh liste najslušanijih izdanja na muzičkom servisu Deezer, na kome se zadržao celih nedelju dana!
  
Ovakav uspeh možda je bio iznenađenje za one koji prvi put čuju za Uvertiru, ali treba se podsetiti da je ovaj bend 2013. godine pobedio na Beogradskom autorskom rok festivalu (BARF), što im je i omogućilo da snime ovaj album.
  

"Trebalo nam je oko godinu dana i mnogo truda i strpljenja, ali konačno imamo zadovoljstvo da predstavimo naš prvi album, "Iz rupe bez dna". Pokušali smo da prenesemo deo energije sa svirki, i kroz to predstavimo deo onoga što osećamo, šta mislimo", poručuju članovi grupe.

Svoj debitanski album su snimali prošle godine u Studiju 1, gde je za snimanje bio zadužen Vladimir Moritz, i u studiju kod Zorana Stankovića. Za miks albuma pobrinuo se Vladimir Moritz, a za master Aleksandar Jovanović.

Promocija albuma "Iz rupe bez dna" biće održana u Firchie Think Tank Studio (Kineska četvrt, Novi Sad) u četvrtak, 23. aprila, a tada će pre svirke najpre biti održana tribina tokom koje će članovi benda pričati o procesu snimanja i pisanja pesama. Početak događaja zakazan je za 20.00.

 

 

 Veliki uspeh benda Uvertira na Deezeru! Fotografija: Luka Mejdžor, Dizajn: Jovana Mirković

Veliki uspeh benda Uvertira na Deezeru!

Fotografija: Luka Mejdžor, Dizajn: Jovana Mirković

 

 

Uvertira je novosadski bend osnovan u novembru 2007. godine, a od druge svirke nastupaju u nepromenjenoj postavi, sa izuzetkom rastanka sa pratećim vokalima u prvoj godini rada. Krajem 2012. godine objavili su EP "Od brodova do olupina".

Link za preslušavanje albuma na Deezeru

Uvertira na Facebooku