Home

VESTI

Van Gogh dobitnik MTV Best Adria Act nagrade!

No Comments Latest

Van Gogh dobitnik MTV Best Adria Act nagrade!Van Gogh je ovogodišnji dobitnik prestižne MTV Best Adria Act nagrade! Najbolji regionalni izvođač, po mišljenju publike, dobio je najveći broj glasova u proteklih šest nedelja na sajtu www.mtvema.com.

  

Dobijanjem ovog priznanja Van Gogh dalje nastavlja trku za osvajanje još jedne nagrade – “MTV Worldwide Act”, koja će biti dodeljena 9. novembra na ceremoniji u dvorani The SSE Hydro u Glazgovu.
  

Van Gogh je MTV nagradu prvi put osvojio 2007. godine. Tim povodom, frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule je izjavio: “Ljudi, hvala svima koji ste verovali u nas. Ovo priznanje predstavlja našu zajedničku pobedu. Želimo da ovu nagradu proslavimo sa vama, licem u lice, od grada do grada, a prvi susret vam zakazujemo već 11. decembra, na našem velikom beogradskom koncertu u  Hali sportova na Novom Beogradu”.

Van Gogh su osvojili više glasova od drugih drugih izvođača nominovanih za Best Adria Act nagradu – Vatre, Gramatika, Punčki i sastava Who See. Rokeri iz Beograda od danas u podne kreću u novi krug takmičenja u kojem će se boriti za nominaciju za Worldwide Act nagradu. Glasanje za ovu fazu trajaće do srede, 29. oktobra u ponoć, takođe na sajtu www.mtvema.com. Finalni spisak od 10 nominovanih izvođača iz svih krajeva sveta biće objavljen 30. oktobra, dok će pobednik biti nagrađen na svečanosti dodele MTV EMA nagrada u Glazgovu u nedelju, 9. novembra.

20. jubilarna dodela MTV evropskih muzičkih nagrada prenosiće se uživo iz dvorane The SSE Hydro u Glazgovu u nedelju, 9. novembra. Crveni tepih počinje u 20:00, dok je ceremonija dodele na MTV programu od 21:00. Glasanje za 2014 MTV EMA u svim kategorijama odvija se na mtvema.com.

Kao što je ranije objavljeno, voditeljka 2014 MTV EMA biće hip hop zvezda Nicki Minaj, dok su prvi potvrđeni izvođači Calvin Harris, Charli XCX, Kiesza, Royal Blood, Ariana Grande, Ed Sheeran. Ovogodišnji dobitnik “Global Icon” nagrade je britanska rok legenda Ozzy Osbourne.

Katy Perry vodi u trci s nominacijama u sedam kategorija, a u stopu je sledi  Ariana Grande, nominovana u šest kategorija. Pharrell Williams i 5 Seconds of Summer bore se za po pet nagrada. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith i Kiesza nominovani su za po četiri MTV EMA nagrade.

 

 

 Van Gogh dobitnik MTV Best Adria Act nagrade!

Van Gogh dobitnik MTV Best Adria Act nagrade!

 

 

Dodela 2014 MTV EMA, sponzorisana od strane brenda essence, kozmetičkog brenda broj 1 u Evropi, i Someone Like Me, globalne edukativne kampanje o sexualnom obrazovanju nastale u saradnji između Durexa i MTV Staying Alive Fondacije, prenosiće se na MTV kanalima širom sveta u nedelju, 9. novembra u 21:00 iz dvorane The Hydro u Glasgowu. MTV EMA je MTV-jeva globalna proslava najvećih muzičkih zvezda koja svake godine slavi najaktuelnije izvođače sa svih strana sveta i iz svih muzičkih žanrova. Izvršni producenti dodele su Bruce Gillmer i Richard Godfrey. Novosti u vezi sa MTV dodelom evropskih muzičkih nagrada pratite na @MTVEMA, #MTVEMA na Twitteru, Instagramu ili Facebooku. Vesti, najnovije objave i press materijale o MTV EMA potražite na press.mtvema.com ili nas na @VIMN_PR.

O MTV EMA:

Od prve dodele 1994. godine, MTV EMA je stekla reputaciju jedne od najvećih svetskih svečanosti dodela nagrada.  Prethodni gradovi domaćini MTV EMA ceremonijama bili su Amsterdam (2013), Frankfurt (2012), Belfast (2011), Madrid (2010), Berlin (2009), Liverpool (2008), Munich (2007), Copenhagen (2006), Lisbon (2005), Rome (2004), Edinburgh (2003), Barcelona (2002), Frankfurt (2001), Stockholm (2000), Dublin (1999), Milan (1998), Rotterdam (1997), London (1996), Paris (1995) i Berlin (1994).

O MTV-ju:

MTV je vodeći svetski brend za zabavu mladih. Uz globalni pristup do više od pola milijarde domaćinstava, MTV je kulturni dom milenijumske generacije, muzičkih fanova i izvođača i pionir u kreiranju inovativnog programa za mlade ljude. MTV odražava i kreira pop kulturu svojim nagrađivanim sadržajima, koji se temelje na neodoljivim pričama, muzičkim otkrićima i aktivizmu i šire se putem TV, online i mobilne mreže. MTV je jedinica kompanije Viacom Inc. (NASDAQ: VIA, VIAB), jedene od vodećih svetskih kreatora programa i sadržaja putem svih medijskih platformi.

VAN GOGH DOBITNIK MTV BEST ADRIA ACT NAGRADE
VAN GOGH KREĆE U TRKU ZA NOMINACIJU ZA WORLDWIDE ACT NAGRADU

Dodela “2014 MTV EMA” prenosiće se uživo iz Glazgova u nedelju, 9. novembra, od 20.00