Home

VESTI

Uspešan početak Belgrade Demo Fest Live-a

No Comments Latest

Uspešan početak Belgrade Demo Fest Live-a Beogradski demo festival posvećen neafirmisanim izvođačima  je nakon selekcije 72 benda, promocije i žreba za nastup, uspešno održao svoju prvu i najavio drugu takmičarsku sedmicu.

Već u prvim takmičarskim danima festival je pokazao visok nivo organizacije i dobar odziv publike, ali ono što najviše pleni su odlični nastupi većine izvođača koji sa pravom očekuju svoju afirmaciju, koju svojim kvalitetom i radom svakako zaslužuju.

 

 Belgrade Demo Fest Live je u utorak 02. aprila svečano otvorio najstariji živi roker na Balkanu Branko Marušić Čutura nekad član legendarnih Džentlmena i još nekoliko grupa sa kraja 50ih i početka 60ih godina u Beogradu.

 

 U nekoliko rečenica je podsetio sve prisutne na to vreme i početak nastanka rokenrol grupa u Srbiji, i svojom vedrinom duha u svojim poznim godinama oduševio publiku.To veče je aktivno učestvovao u žiriju i na kraju presudio ko ide dalje.

 

 

 Belgrade Demo Fest Live

Belgrade Demo Fest Live

 

 
Pored stalne postavke žirija novinara kritičara Branimira Loknera i Aleksandra Šarčevića organizatota festivala, druga dva dana u žiriju su bili i Đorđe Grbić, 90ih godina izdavač velikog broja izdanja domaćih punk, rock i metal grupa i vlasnik poznatog Felix shopa , zatim Zoran Rogošić urednik nekad uticajnih magazina Rock i Metal Express, i Nenad Pejović, gitarista grupe Kanda Kodža i Nebojša

Na osnovu glasova publike i žirija u narednu fazu festivala plasirali su se grupe Ućuti Pas, Young Husbands, GodDamn, Hidrogen, Bas i Stega i Iznebuh.

 

 

 Belgrade Demo Fest Live

Belgrade Demo Fest Live

 

 

 Druga nedelja festivala počinje u utorak 9. aprila a nastupiće UKT, R' umors, Vrane Kamene i Centralna Aktivnost. Za sredu su najavljeni Microwave, Anemona, Marienfeld i Orest, dok će u četvrtak nastupiti VIS Novi Dan, Meda Vuk i Sandokan, Contra Creative i Empathy Soul Project.

Prvi takmičarski ciklus traje ukupno šest nedelja, i nakon četvrtfinala i polufinala nas očekuje veliko finale zakazano za 23. 06. u bašti KST-a.

Nastupi svake večeri počinju od 21h, i svi bendovi imaju po trideset minuta da se predstave publici i žiriju. Cena ulaznice je 150 dinara, a koncerti se održavaju u klubu Blue Moon, Zmaj Jovina 4.

 

 

 

Belgrade Demo Fest Live, Facebook stranica