Home

VESTI

Universal Music predstavlja Zebra Dots!

No Comments Latest

Universal Music predstavlja Zebra Dots!Nakon četiri godine poslovanja, Universal Music Serbia je postigla u potpunosti razvijenu medijsku i distributivnu mrežu, iza sebe već ima mnoge aktivne projekte sa brojnim partnerima iz drugih oblasti komercijalnog poslovanja, a sada sa prvim lokalnim izdanjem ulazi u novu, uzbudljivu fazu svojih operacija na teritoriji Srbije.
   
“Još od 2008. godine smo direktno prisutni u regionu predstavljajući naš internacionalni katalog i od tada na tržištu radimo sa medijima i distributerima.
   

Od samog početka je jasna strategija bila da u jednom trenutku počnemo da investiramo lokalni repertoar – taj trenutak je upravo stigao!” rekao je Hannes Eder, Managing Director, Universal Music Austria & Western Balkans.

 

Universal Music ponosno predstavlja ZEBRA DOTS sa kojima potpisuju prvi ekskluzivni ugovor u regionu!

“Potpisivanje jednog tako perspektivnog benda kao što su Zebra Dots i početak našeg aktivnog rada na promociji regionalno priznatih izvođača i njihovih lokalnih izdanja, predstavlja zaista veliki korak u opštem razvoju industrije zabave na našim teritorijama. Vekovno iskustvo i znanje koje Universal Music donosi lokalnom repertoaru je sveža i progresivna tendencija u izgradnji muzičke scene u Srbiji. Izuzetno smo uzbuđeni zbog vremena koje dolazi!” dodaje Ilija Milošević, Marketing & Promotion Manager, Universal Music Serbia.

ZEBRA DOTS su okupli producent Matko Šašek aka Koolade i bubnjar Ivo Rimić. Upoznali su se u studiju zajedničkog prijatelja, repera Scotta, sa kojim je Koolade već radio. Koolade je u tom trenutku tražio bubnjara, i pošto je video Iva na Youtube-u i uživo u Scottovom studiju znao je da je Ivo pravi čovek za ovaj posao.

Glavni vokal, talk box i producent  Zebra Dots je internacionalno poznati i nagrađivani Koolade koji je do sada sarađivao sa mnogim velikim imenima globalne muzičke scene kao što su Bow Wow, Ghostface Killah, Izza Kizza, Das Efx, Masta Ace, KC Da Rookee, Styles P, a lokalno je poznat i po kolaboracijama sa Edom Maajkom sa kojim radi još od 2002. godine i albuma „Slušaj Mater“. Takođe, na njegovoj listi saradnika su i Connect, Frenkie, General Woo, Shorty, Bolesna Braća, Kandzija… i lista uspeha se nastavlja.

 

 

 Universal Music predstavlja Zebra Dots!

Universal Music predstavlja Zebra Dots!

 

 

Drugi vokal je prelepa Sasha Aleksandra Danilova iz Slovenije, a Zebra Dots idealno upotpunjuju Ivo Rimc (bubnjevi), Erik Marenče (klavijature), Jernej Kržič (Bas) i Andraž Mazi (Gitara).

Šta čini njihov zvuk toliko interesantnim? Upravo jedinstveni spoj dva glavna vokala, uz izuzetno talentovane i kvalitetne muzičare koji ovaj groovy zvuk čine autentičnim, živim i zavodljivim. Predstojeći album koji nas uskoro očekuje je prožet različitim žanrovima među kojima dominiraju Funk, Pop, R&B i Dance, a sami Zebra Dots svoj stil opisuju kao „Elektronsko Akustični Doživljaj – prepun pozitivne i plesne energije“.

“Zebra Dots je zaista jedinstven bend sa svežim internacionalnim zvukom. Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo raditi sa njima na lokalnom i internacionalnom nivou!”  rekao je Fabian Stilke, Marketing and Business Development Director Universal Music Austria & Western Balkans.

Ekipa iz benda Zebra Dots su juče na svom Twitteru otkrili naziv i artwork prvog singla – “Walking On A Chance”, koji digitalno izlazi već 5. Oktobra!