Home

VESTI

TRECA SLOBODNA ZONA U DKC-U

No Comments Latest

Danas će na konferenciji za novinare biti najavljeno treće izdanje filmskog festivala Slobodna Zona, koje će se održati od 9. do 14. novembra 2007. u Dvorani kulturnog centra Beograda.

Tokom šest festivalskih dana prikazaćemo 18 dugometražnih dokumentarnih i igranih filma i 18 kratkih filmova najpoznatijih evropskih reditelja iz ciklusa "Vizije Evrope". Festival u petak otvara animirani francuski film "Persepolis", nagrađen na ovogodišnjem festivalu u Kanu, o odrastanju jedne radoznale devojčice nemirnog duha u Iranu, pre i posle islamske revolucije.

Festival će 14. novembra zatvoriti izuzetna britanska ratna drama "Žig ubice", o grupi britanskih vojnika koji se posle mučenja zarobljenika u Iraku vraćaju kući dočekani od rodbine kao heroji, ali mučeni sopstvenom savešću.

 

Filmovi sa Berlina, Venecije, Sandensa, Toronta, nominovani za Oskara i Zlatni Globus, koji neće biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji, uzbudljive filmske priče o drugačijim junacima, razgovori sa stranim autorima i gostima Festivala, sve vas to očekuje na ovogodišnjem Festivalu!

program festivala možete pogledati ovde!!!

  

Dobrodošli u Slobodnu zonu!

 

www.freezonebelgrade.org