Home

VESTI

„Thievery Corporation“ u Beogradu

No Comments Latest

Thievery Corporation u BeograduFenomenalni američki bend „Thievery Corporation” će 31. maja nastupiti u beogradskom „Belekspo centru”.

 

Grupa koju predvode Erik Hilton i Rob Garza u Beograd dolazi u punom koncertnom sastavu u kojem se nalazi dvadesetak muzičara.

 

Prodaja ulaznica po ceni od 1.990 dinara počinje u utorak, 23. marta, a karte se mogu kupiti u „Eventimu”, Bilet servisu i „Kard servisu”.

 

Nakon pet godina „Thievery Corporation” će ponovo nastupiti u Srbiji (krajem maja 2005. su zajedno sa bendom „Faithless” oduševili publiku na Sajmu), a prolećnu turneju u okviru koje će nastupiti u deset evropskih gradova započinju narednog meseca.

Bend „Thievery Corporation” su 1995. u Vašingtonu osnovali Erik Hilton i Rob Garza i svojim jedinstvenim muzičkim stilom u kojem kombinuju džez, rege, bosanovu sa elementima elektronske muzike, ubrzo su osvojili publiku širom sveta. Sastav „Thievery Corporation” od 1996. izdaje za sopstvenu izdavačku kuću „ESL Music” za koju objavljuju prve singlove „Shaollin Sattelite” i „2001 Spliff Odyssey”, a veliki proboj na svetsku scenu dolazi sa prvim albumom „Sounds of the Thievery Hi-Fi” koji je definisao žanr koji oni često nazivaju „nadnacionalnim zvukom”. Tokom poslednje decenije „Thievery Corporation” kontinuirano razvijaju svoj zvuk i šire uticaj kroz studijske albume „The Mirror Conspiracy”, „The Richest Man In Babylon” i „The Cosmic Game”.

 

 

 Thievery Corporation

Thievery Corporation

 

Poslednji album „Radio Retaliation” objavili su 2008. godine, a članovi benda ga smatraju svojim „najviše međunarodno orijentisanim izdanjem” koje nosi poruke od Azije do Latinske Amerike. „Album govori o egzodusu svesnih ljudi koji su spremni da prihvate kako nešto nije u redu sa ‘zvaničnom verzijom’ u vestima i kulturi”, izjavio je Erik Hilton za magazin „Billboard” uoči izlaska albuma na kojem gostuju neki od najvećih vorld mjuzik umetnika kao što su Femi Kuti, Seu Žorge i Anuška Šankar.
Grupa „Thievery Corporation” je poznata po sjajnim živim nastupima, a u Beogradu će osim Hiltona i Garze, nastupiti i Ašiš, Rob Majers, Dejv Finel, Frenk Mičel, kao i odlične pevačice Sista Pat, Lulu, Karina Zevijani, Natalija Klavije, pevači Verni Varela, Ruts, Zibo, Slipi Vonder…

 
Poznati antiglobalisti
„Thievery Corporation” su poznati i po snažnom društvenom angažmanu i antiglobalističkom aktivizmu! „Nema opravdanja za ćutanje u ovom trenutku kada se ukidaju prava pojedinca, a iznajmljuje tortura za ilegalne agresorske ratove. Ako ste umetnik, ovo je suštinsko vreme da progovorite”, izjavio je Rob Garza. Takođe, „Thievery Corporation” su već godinama među najaktivnijim ambasadorima Svetskog programa za hranu pri UN. 

 

 

Izvor:

Blic Online