Home

VESTI

The Hives stižu na Egzit

No Comments Latest

Popularni švedski rok sastav "The Hives" nastupiće na glavnoj bini ovogodišnjeg Egzit festivala u nedelju, 13. jula. 2008. godine.

Na ovom, dugo priželjkivanom nastupu, sastav „The Hives“ publici će predstaviti i njihov aktuelni album „The Black and White“ koji se nalazi na svetskim top listama još od oktobra prošle godine.

"The Hives" dolaze iz malog industrijskog grada po imenu Fagersta, smeštenog u srcu najveće rudarske oblasti u Švedskoj. Bend je osnovan još 1993. godine, i od tada nastupaju u nepromenjenoj postavi koju čine pevač Haulin Pele Almkvist, gitaristi Nikolaus Arson i Vidžilante Karlstrom, basista dr Mat Destrakšn i bubnjar Kris Dendžeros.

Članovi sastava „The Hives“ gradili su svoj globalni uspeh dugi niz godina svirajući po najmanjim barovima i koncertnim salama.

Svoj prvi album pod nazivom „Barely Legal“, konačno su objavili 1997. godine, ali svetsku slavu dostižu tek nakon dva maksi singla „A.k.a. I-D-I-O-T“ i „A Killer Among Us“, oba iz 1998. Drugi album „Veni Vidi Vicious“ pojavio se 2000. godine. Kompilacija pesama sa oba albuma i maksi singlova "Your New Favourite Band", tokom 2001 i 2002, donela im je potpuno neverovatan dijamantski tiraž.

 

Nakon dvogodišnje turneje, petorka se vraća u rodnu Fagerstu da bi snimila album „Tyrannosaurus Hives“, koji je 2004. godine dostigao visoko sedmo mesto na britanskoj listi albuma.

Konačno, aktuelni „The Black and White“ album dolazi kao očekivana potvrda njihove zrelosti stečene tokom 15 neumornih godina pisanja autentične biografije pravih rok zvezda. Sa ovog albuma objavljena su dva singla, pesma „Tick Tick Boom“ i aktuelna radijska himna „T.H.E.H.I.V.E.S“ koju je producirao Farel Vilijams.

Prepoznatljivi po kvalitetnim nastupima uživo, članovi benda „The Hives“ danas pripadaju takozvanoj „Klasi 2002“, koju mnogi svetski kritičari nazivaju drugom rok revolucijom, a koju je publika na Egzit festivalu ranije iskusila kroz nastupe bendova „White Stripes“ i „Franz Ferdinand“.

Ulaznice za Egzit 08 u pretprodaji koštaju 5490 dinara i mogu se naručiti na zvaničnom festivalskom sajtu www.exitfest.org. Cena ulaznica u redovnoj prodaji biće 7790 dinara. Broj ulaznica je ograničen, a s obzirom na veliko interesovanje očekuje se da će ulaznice biti mnogo brže prodate nego inače. Ulaznice za Egzit 08 mogu od 11. 2. 2008. godine da se kupe u Banja Luci, Tuzli, Ljubljani i Skoplju.