Home

VESTI

STANTON WARRIORS / 21.11. @ Plastic

No Comments Latest

Stanton Warriors su breakbeat duo (Dominic Butler i Mark Yardley).

Tesko cete pronaci neku informaciju o ovoj dvojici, ali njihova muzika je mnogo playlisti i u mnogim folderima sa muzikom. Ako ne neki ceo album, bar jedan njihov remix. Bave se Nu skool breaks-om, koji je stil elektronske plesne muzike.

Iz Bristola su, ali pripadaju podjednako svakom delu planete gde predstavljaju svoju produkciju i svoje DJ setove u renomiranim klubovima.
Mesavina electro-a, brakebeat-a, UK 2-stepa garage-a…

Njihovo ime je isto kao ime proizvodjadja poklopaca za sahtove, sto treba da asocira na njihov underground pristup.

1997. godine su izdali prvi EP na kojem je Deeper Cut, koji je nazvan Headz of State EP, a izasao je na Fifty First Recordings. The Stanton Session su izdali XL Recordings, a na ovoj kompilaciji nasao se vrlo uspesan remix za Basement Jaxx. 

 

 

 

Vrlo primeceno prosao je dobar remix odlicnog singla Feel Good Inc., sastava Gorillaz.
The Stanton Sessions Vol. 2, na V2 Records koji je kao drugi disk imao album "The Lost Files", izasao je kada su i pozvani da sastave Fabric Live 30.
Treci mix album izasao je 27. oktobra i njega promovisu.
Pravi su pioniri zvuka koji se probio ’98. Uzeli su garazni zvuk i doveli ga do neprepoznavanja. Izvrinuli, preokrenuli… probili mnogo zvucnika bezobraznim basevima i masivnim bitovima.
Za ovaj album dobili su nekoliko nagrada u kategorijama u kojima su bili i Fat Boy Slim i Deep Dish, Dave Clarke, Danny Tenaglia…
Lost Files su priznali kriticari, MTV i Pete Tong na BBC-u, ali i DJ-evi sirom sveta koji su njihove pesme uvrstili u svoje setove kojim god da se muzickim zanrom bave.
Taj album je Mixmag uvrstio u 50 najboljih ikada.
Izmedju ostalih, radili su remixe za Missy Elliot, Alter Ego, Azzido Da Bass, Fat Boy Slim, Mylo, Busta Rhymes, Artful Dodger, Freeform Five…
Birali su odlicne vokaliste i zapravo ih probili (Big Daddy Kane, Twista, The Beatnuts).
Igrali su se i house-om, electrom, hip -hopom i funk elementima.
I pored vladavine trance DJ-eva na svim zvanicnim listama, nekoliko puta su proglasavani za najbolje u godini.
I u Plastic-u kao i u Fabric-u ili bilo kojem drugom klubu koji ima tu ekskluzivu da ih ugosti, trebalo bi da ocekujemo set koji ce imati njihove originalne track-ove, kao i takodje originalne i ekskluzivne jer neobjavljene edite i remixe.
Od underground house-a do apstraktnog hip-hopa sa svim sto mozda moze da se nadje izmedju.
Low down booty electro punkishness.
Objasnice cime su celu jednu dekadu uticali na muzicku industriju.