Home

VESTI

Srpski MTV

No Comments Latest

Srpski MTVMuzička televizija MTV, koja je 2005. otvorila regionalni kanal za područje bivše Jugoslavije, preselila se iz Ljubljane u Beograd, a nastaviće da promoviše povezivanje unutar regiona i mlade talente, uz više sadržaja sa terena.

Povodom preseljenja u Beograd, predstavnici MTV-ja predstavili su danas na konferenciji za novinare u Skejt parku na Novom Beogradu osveženi koncept tog muzičkog kanala, uz nastupe grupe Petrol i hip-hop dua THCF, kao i premijeru novog spota Ane Stanić “Ljubav do neba”, snimljenog u Njujorku.

Preseljenje MTV-ja u Beograd prati i kampanja “Moj MTV”, koja će biti predstavljena naredna četiri dana i na Exit festivalu u Novom Sadu.

 

Srpski MTV

 

Pomoćnica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović poželela je dobrodošlicu MTV-ju, navodeći da spada u generaciju koja je odrastala uz Radio Luksemburg, edukujući se i obrazujući se tako u muzici, ali i u mnogim drugim oblastima.

“Danas mladi imaju MTV i to je još jedan dokaz da je Beograd deo sveta. Posebno mi je drago što se sve ovo dešava u vreme Univerzijade, kada je Beograd domaćin hiljadama sportista iz 145 zemalja. Zahvaljujući ‘Muzičkoj televiziji’, naš glavni grad dobija novu viziju i koncept budućnosti za sve mlade ljude”, rekla je Radmila Hrustanović.

Direktor MTV-ja Tom Er (Ehr) zahvalio je svima u Beogradu na dobrodošlici toj stanici, koja će se ubuduće više fokusirati na muzičke sadržaje na terenu, a prema rečima glavnog i odgovornog urednika Ninoslava Jovanovića, i dalje će pružati priliku mladima da pokažu talente.

Prema rečima direktorka marketinga Marka Milankovića, od septembra bi trebalo da budu regulisani i odnosi sa svim domaćim kablovskim operaterima u vezi sa prenošenjem regionalnog kanala MTV-ja.

MTV je osnovan pre 27 godina, a regionalna MTV Adria, pokrenuta je u septembru 2005. godine na prostoru bivše Jugoslavije kao 101. kanal te svetske medijske kuće.

Početak rada MTV Adrije obeležen je tada velikim koncertom u Zagrebu i Ljubljani, na kojoj je učestvovala i švedska grupa Hajvs (The Hives), kao i niz poznatih bendova iz regiona.

Novi sajt MTV-ja je www.mtv.rs

Izvor:

SEEcult.org