Home

VESTI

Spor između Eddy Grant-a i Gorillaz

No Comments Latest

Eddy GrantBend Gorillaz, jedna od najoriginalnijih pojava na svetskoj muzičkoj sceni, optužen je za plagijat.

 

Nekadašnja rege zvezda Eddy Grant je nakon objavljivanja njihovog najnovijeg singla “Stylo”, izašao u medije sa tvrdnjom da je ta numera kopija njegove pesme “Time Warp” iz 1981. godine.

 

Gorillaz se nisu oglasili povodom Grant-ovih optužbi, a ceo slučaj su prepustili svojim advokatima. Eddy Grant koji za sada nije tražio materijalno obeštećenje zahteva izvinjenje od Damon Albarn-a i njegovog virtuelnog benda, kao i priznavanje zasluga za “Stylo”.

 

Tvorac hitova “Electric Avenue”, “I don`t Wanna Dance” i “Gimme Hope Jo`anna” takođe krivi i ljude iz izdavačke administracije kuće EMI koji zastupaju i njega i bend Gorillaz što ranije nisu uočili “očiglednu sličnost” i na vreme razrešili spornu situaciju.

 

Dok se cela stvar ne reši Eddy Grant je odlučio da ponovo izda singl “Time Warp” i time omogući fanovima da sami prosude da li su Gorillaz prekopirali njegov stari hit.Na vama je, za sada, da sami prosudite da li je sličnost tolika da se može govoriti o kopiji ili je bivša zvezda samo želela da iskoristi trenutnu ogromnu popularnost benda Gorillaz za svoju promociju.

 

 

Da li su plagijatori: Gorillaz

Da li su plagijatori: Gorillaz

 

 

 

 

Izvor:

Happynovisad