Home

VESTI

Sjajni Lenny

No Comments Latest

Roker, gitarista, tekstopisac i producent Leni Kravitz (44) nastupio je sinoć (četvrtak) prvi put u svojoj karijeri pred 14.000 ljudi u „Beogradskoj areni“, u sklopu turneje „Ljubavna revolucija“. Već na samom početku, tokom izvoÄ‘enja „It’s Time For Love Revolution“, videlo se da će svirka biti žestoka.


Dobro veče, Beograde. Vauuu! Koliko lepote. Moje poštovanje i komplimenti zbog toliko lepote. Mi smo ovde zbog mira i ljubavne revolucije. Nadam se da ćemo se večeras malo bolje upoznati, a ja ću otići kući punog srca – obratio se Kravic prisutnima posle druge pesme, dok su mu oni skandirali „Leni, Leni“.

A onda je skinuo naočare za sunce i zapevao „Mama Said“ i „Fields Of Joy“, sa svog drugog albuma iz 1991. prodatog u više od tri miliona kopija. Praćen odličnim sedmočlanim bendom, Kravitz nam je sinoć pokazao zašto je četiri godine zaredom osvajao „Gremija“ u kategoriji „najbolji rok pevač“. Komunikacija sa publikom bila je savršena: dovoljno je bilo da Leni samo pljesne rukama, pa da to učine i prisutni u „Areni“, bukvalno svih godišta.

 

Posle „It Ain’t Over ‘Till It’s Over“ na koju je publika „odlepila“, Kravic je u melanžu citata „Another Brick In The Njall“ i „Billie Jean“, odao počast „Pink flojdu“ i Majklu Džeksonu, ali i Henriju Mansiniju autoru muzike „Pink panter“. Skidanje sakoa i dizanje stalka za mikrofon uvis, ženski deo publike propratio je vrištanjem i cikom. Kravic je, zatim, seo za klavir i odsvirao dve numere, tokom kojih su se u solo deonicama istakli svi članovi njegovog pratećeg benda.


U ovoj sobi večeras su sve sami superstarovi – rekao je Kravic u jednom trenutku. – Ali, ne zaboravite, sve nas je napravio isti Bog. Satkao nas je od ljubavi i za ljubav. Svi ovde, večeras, imamo natprirodnu snagu i tu snagu pretvorićemo u ljubavnu snagu – rekao je Kravic u jednom trenutku, što je publika propratila frenetičnim pljeskanjem.

A da je, osim što odlično sjedinjuje elemente roka, soula, fanka, regea, hard roka, psihodelije, folka i balada, takoÄ‘e i sjajan šoumen (ali i pozer), videlo se kada je Leni sišao najpre u masu u parteru, a onda i do obe tribine, pozdravljajući se sa publikom, dok je na bini sve vreme svirao bend.


Hoću nešto da vam kažem – stišavao je Kravic publiku koja ga je vratila na bis posle dvočasovne svirke. – Pssst! Da li ste uz mene?


A onda je žestoko, baš kao što je i počeo, završio koncert hitom „Are You Gonna Go My Way“. Rečima „Hvala Beograde, vidimo se večeras u gradu, jer ja sigurno izlazim noćas“, Kravitz se oprostio od beogradske publike.

 

 

 

Dnevni list

Novosti