Home

VESTI

Silicon soul u bašti SC-a

No Comments Latest

 Engleski psihodelik tehno haus sastav Silicon soul nastupiće sutra veče u bašti Centra "Sava" u Beogradu.

Silicon soul su Krejg Morison i Grem Ridi, poznati su po muzici koju produciraju za sopstvenu etiketu "Soma records", a koja se bazira na haus tenho zvuku sa primesama dip, psihodelične i melanholične elektronske muzike.

Njihova pesma "Right On, Right On!" proslavila ih je 2001. godine, a producirali su albume "A Soul Thing"(2000), "Staring Into Space" (2005) i "Save Our Soul" (2006).

 

I sama činjenica da se već peti put vraćaju pred zahtevne domaće klabere izazivajući sve veće interesovanje, dovoljno govori o kvalitetnoj atmosferi koju dvojac „Silicone Soul” postiže svojim nastupima.

 

Njihova zvučna formula koja beskompromisno zatresa svaki densflor podrazumeva snažne melodijske obrasce preko tehno poliritmije, uz obaveznu dozu nepredvidivosti – nikad se ne zna kada će „Silicone Soul” da skrene u sentimentalne note, psihodeliju, da zatutnji tvrdim tehno-hausom ili da se baci na miks proverenih pop hitova.

 

Trenutno su na turneji po Evropi, a na njihovom sajtu navodi se da sastav priprema četvrti album koji bi trebalo da izađe na jesen.

 

 

Bašta Centra "Sava" u Beogradu. 21. 06. 2008.