Home

VESTI

Sex Pistols, novi alboom?!

No Comments Latest

 Frotmen Džoni Roten, čije je pravo ime Džon Lindon, rekao je da postoji mogućnost da snime još jedan studijski album nakon 31 godine pauze…

Britanske pank bend „Sex Pistols”, koji će nastupiti na ovogodišnjem Exitu, najavili su mogućnost snimanja još jednog albuma. To bi im bio tek drugi album u karijeri, nakon „Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols” iz 1977. godine.

Bend koji je postojao četiri godine(1975-1979), ali imao ogroman uticaj na razvoj muzike, ponovo je koncertno aktivan, a izgleda da će uskoro biti i novog albuma. Jeste da u njemu nema Sida Višisa, koji je umro od prevelike doze heroina, ali svi ostali su tu, čak i prvi basista Glen Metlok koji izbačen iz benda i zamenjen Sidom jer je priznao da sluša „Bitlse”.

 

Frotmen Džoni Roten, čije je pravo ime Džon Lindon, rekao je da postoji mogućnost da snime još jedan studijski album nakon 31 godine pauze.

 

– Snimaćemo samo ako sve bude na svom mestu. Ako se poklope muzika, tema i stav, onda ćemo ući u studio. Sve mora da bude iz srca, jer ne želimo da snimamo iz nekih bezveznih razloga – rekao je Džoni Roten.

Ovom najavom opet su počeli staru raspravu s bendom „Streglers” koji ih je prozivao jer prave turneje, a snimili su samo jedan album. Naravno i na to je Roten imao spreman odgovor:

– I trebalo je da snimimo jedan album, oni prave turneju sa 20 albuma koje su mogle staviti u jedan. To su ljudi sa manjkom talenta i „Strenglersi” su ljubomorni na nas jer su idiotski bend – kazao je Roten u svom stilu.

Bend u kojem sviraju još Stiv Džons (gitara) i Pol Kuk (bubanj) nakon raspada 1979. godine, okupljao se dva puta do sada kako bi odsvirao koncerte (1996. i 2002. godine). Prošle godine su se okupili i od tada su održali brojne koncerte na radost fanova širom sveta.

Energični koncert održan u subotu na festivlau „Ajl of Vajt” trajao je oko sat i po, a nadamo se da će svoju eksplozivnost pokazati i 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.