Home

VESTI

Santana svira i u slučaju kiše

No Comments Latest

Santana svira i u slučaju kiše

Organizatori koncerta čuvenog meksičkog gitariste Karlosa Santane u Beogradu potvrdili su da će najveći spektakl Beogradskog letnjeg festivala (BELEF) biti održan 11. jula na Donjem gradu Kalemegdana i u slučaju kiše, a očekuju oko 10.000 posetilaca.

 

Predstavnici Skaj mjuzika, koji organizuju beogradski koncert Santane, saopštili su 9. jula na konferenciji za novinare da se može očekivati bar dvočasovna svirka, a kapije će biti otvorene već u 19 sati.

 

Santana će nastupiti u 21 sat, a prema rečima direktorka Skaj mjuzika Milenka Škarića, biće održan i u slučaju kiše, jer nije ni predviđen bilo kakav alternativni prostor.

 

Santanin koncert deo je programa BELEF-a, na kojem je nastup afričkog muzičara Šona Kutija i sastava Egypt 80, koji je trebalo da bude ozdržan 8. jula na teniskim terenima na Kalemegdanu, otkazan zbog velikog nevremena i obilne kiše.

 

Santana svira i u slučaju kiše

 

Santana promoviše na aktuelnoj turneji kompilacijski album "Multi-Dimensional Warrior", a 8. jula nastupio je u Atini, kada je odao počast i iznenada preminulom Majklu Džeksonu.

Santana je tokom dugogodišnje karijere prodao više od 90 miliona primeraka albuma, a dobitnik je deset Gremi i tri Latino Gremi nagrade i član Kuće slavnih rokenrola.

 

Santana će, uoči Beograda, nastupiti 10. jula na gradskom stadionu u Skoplju, u organizaciji Avalon produkcije, čiji su predstavnici izrazili očekivanje da će biti između 12.000 i 15.000 posetilaca.

Iste večeri u Skoplju, inače, nastupa i legendarna američka pank rok muzičarka i pesnikinja Peti Smit (Patti Smith), koja će 11. jula nastupiti i na Exit festivalu u Novom Sadu, takođe uporedo sa Santaninim koncertom.

 

Nakon skopskog i beogradskog koncerta, nastupiće i 12. jula kao jedna od zvezda Radar festivala u Varaždinu, na kojem učestvuju, između ostalih, i legendarni Erik Bardon (Eric Burdon) i Enimals (The Animals).

 

Bardon i Enimalsi bili su i zvezde BELEF-a 2006. godine, koji je bio posvećen jubilejima Nikole Tesle i Volfganga Amadeusa Mocarta, a među zvezdama su bili i čuvena američka umetnica Lori Anderson (Laurie) i grupa Roksi mjuzik (Roxy music).

 

Direktorka Belef centra Milena Stoićević izrazila je nadu da će narednih godina biti moguć bogatiji program, kao i razmena sa festivalima u regionu, poput Ljubljanskog, koji ima, kako je rekla 15 puta veći budžet od BELEF-a.

 

Sajt BELEF-a je www.belef.org.

 

 

Izvor:

www.seecult.org