Home

VESTI

S.A.R.S. ludi dovoljno da promene svet!

No Comments Latest

S.A.R.S. ludi dovoljno da promene svet!Bend S.A.R.S. u novom spotu za pesmu „Praktična žena“ je odlučio da ode korak dalje i pošalje snažnu poruku protiv porodičnog nasilja i „nežnijem“ polu predstavi kratak kurs samoodbrane. Video je nastao kao deo projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld i prvi je u nizu koji će pokušati da promeni svet na bolje!
  
Premijera spota je zakazana za ponedeljak u 20 časova na MTV kanalu!
 

„Nismo želeli da napravimo još jedan sumoran video gde su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drugačiji pristup u nameri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se žaštite i odbrane ukoliko postanu žrtve porodičnog nasilja. Tako će uz novu pesmu S.A.R.S.-a „Praktična žena“ biti prikazan i kratak kurs samoodbrane i nadamo se da će ovaj video na neki način nekome promeniti svet,“ objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld.

Inače, ova inicijativa predstavlja prvu na svetu javnu „open source“ bazu koja će sadržati video materijale o društveno angažovanim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima za upotrebu i to potpuno besplatno!

 

 

 S.A.R.S. ludi dovoljno da promene svet!

S.A.R.S. ludi dovoljno da promene svet!

 

 

„Sve što treba da uradite je da odete na naš sajt CrazyEnoughToChangeThe.World, pronađete društveni cilj koji želite da podržite, pronađete video u našoj bazi koji najviše odgovara vašoj kampanji i iskoristite ga u celosti ili ga prilagodite vašim potrebama. To znači da možete da dodate vašu muziku, titlove i preradite ga u skladu sa vašim projektom,“ objašnjavaju Dušan i Marko. „Video protiv porodičnog nasilja je prvi muzički spot koji će se naći u našoj bazi i bend S.A.R.S. ga je iskoristio kao spot za njihovu pesmu „Praktična žena“. U planu su još dva videa – protiv pedofilije i povećanja svesti o raku dojki, a uskoro ćemo bazu obogatiti i kraćim formama koje će se baviti drugim bitnim društvenim temama. Pozivamo sve muzičare, društveno odgovorne kompanije i pojedince iz svih krajeva sveta da odaberu neki video iz naše baze i budu dovoljno hrabri i ludi da se upuste u menjanje sveta…“

MTV Premijera – S.A.R.S. „Praktična žena“
Ponedeljak, 21. septembar u 20:00 na MTV kanalu