Home

VESTI

Rock momenti 2: Live @ SKC

No Comments Latest

Nakon prošlogodišnjih uspešnih izložbi fotografija pod nazivom Rock Momenti u beogradskoj New Moment Galeriji Ideja, koja je trajala dva meseca od 10. maja do 10. jula, izložbe u okviru Viva La pola! festivala na Monumentima u Puli 27. i 28. jula, i u okviru String festivala u Galeriji otvorenog univerziteta u Subotici, krajem avgusta, autori izložbe ‘’Rock Momenti’’ – Stanislav Milojković, Anamarija Vartabedijan i Aleksandar Zec će beogradskoj publici predstaviti potpuno nove rock fotografije na izložbi ‘’Rock momenti 2: Live @ SKC’’, koja će biti postavljena od 07- 20. aprila 2008. godine u Galeriji SKC, u Beogradu.

Izložba ‘’Rock momenti 2: Live @ SKC’’predstavlja svojevrsnu foto-dokumentaciju rock koncerata bendova sa domaće i inostrane scene, koji su se događali u prostorijama SKC-a u proteklih godinu i po dana. Izložba se sastoji od 60 fotografija, formata 30 x 40 cm i 120 x 80 cm. Autori su kroz svoje fotografije prikazali najznačajnije i najraznovrsnije momente na koncertima, atmosferu, energiju, zanos kao i komunikaciju između izvođača i publike.

SKC je svojom bogatom aktivnošću predstavljao mesto gde su se Stanislav, Anamarija i Zec, trojka koju vezuje zajednička ljubav prema rock 'n' roll-u i fotografiji, najčešće sretali, družili i radili zajedno u proteklih godinu dana. Iz tog razloga su autori izabrali da izložbu posvete upravo dešavanjima u ovom prostoru.

07-20. april 2008. godine
GALERIJA SKC, Kralja Milana 48, Beograd
otvaranje izložbe u ponedeljak, 07. aprila 2008. u 19 h
radno vreme galerije: ponedeljak – subota od 10–19h

Stanislav Milojković, fotograf i urednik fotografije u beogradskom listu ”Danas”, duže od dve decenije beleži atmosferu i dešavanja na rock ’n’ roll koncertima. Prve fotografije (sa koncerta Erika Kleptona na beogradskom Sajmu) objavio je 1984. u Omladinskim novinama, kada je imao 17 godina. Ubrzo otpočinje saradnju sa omladinskom štampom širom nekadašnje Jugoslavije – objavljuje u Poletu, Mladini, Studentskom listu, Stavu, Mladosti.., potpisuje omote ploča Partibrejkersa, Električnog orgazma, Discipline kičme, KUD Idijota…
Fotografije je samostalno izlagao u beogradskim galerijama: Barutani, Domu Omladine Beograda, SKC-u; kao i u Kragujevcu, Užicu, Požegi, Čačku, Kraljevu, Zrenjaninu, Požarevcu…

U svojoj arhivi čuva ”istorijsku građu” kakvom ne raspolažu ni (kulturne) institucije kojima je to posao, a poznavaoci prilika kažu da će istorija beogradskog koncertnog života od ranih 80-ih do danas, ako ikada bude napisana, svakako biti ilustrovana njegovim fotografijama.

Anamarija Vartabedijan je rođena 13. 06. 1974. u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu 1998. godine, a 2001. je magistrirala na slikarskom odseku – smer mozaik na FLU u Beogradu. Od 1998. je član ULUPUDS-a, u dizajn sekciji. Od 2001. član je ULUS-a u slikarskoj sekciji. Grafičkim dizajnom bavi se od 1994. god.

Priredila je sedamnaest samostalnih izložbi slika, crteža i mozaika u zemlji i inostranstvu od 1995. godine do danas. Osamnaest puta je izlagala sa porodicom Vartabedijan u zemlji i inostranstvu. Grupno izlaže od 1994. na preko pedeset izložbi. Predavač je na predmetu Istorija dizajna, i asistent na predmetu Grafički dizajn na Višoj politehničkoj školi u Beogradu.

Fotografijom se bavi od svoje dvanaeste godine, a poslednje četiri godine se aktivno bavi koncertnom rock fotografijom. Fotografije su joj objavljivane u Metal Hammeru, Huperu i Sound and Music magazinu, kao i na web sajtovima: www.davidsubrock.com, www.metalhammer.info, www.popboks.com, www.legacy-promotion.net

Aleksandar Zec je rođen 11.05.1972.
Zaposlen je na Televiziji Metropolis na mestu tehničkog direktora, asistent je na Fakultetu za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta. Fotografijom se bavi od pojave prvih digitalnih fotoaparata. Pored fotografije aktivno i snima i producira video spotove i kratke dokumentarne muzičke filmove. Svaka njegova fotografija predstavlja njegov lični kontakt sa osobom slikanom u trenutku emocije i komunikacije sa publikom i on pokusava da sačuva taj trenutak za istoriju rok scene. Takođe Zec pored fotografije čuva i audio video zapise svih događaja tako da ga sve to zajedno čini umetnikom-arhivarom koji daje svoj doprinos muzici zbog koje sve to tako predano i radi.