Home

VESTI

Rezultati regionalnog muzičkog konkursa “Double Dare”

No Comments Latest

Rezultati regionalnog muzičkog konkursa "Double Dare"Kulturna organizacija Mikser objavljuje rezultate regionalnog konkursa za neafirmisane bendove: „DOUBLE DARE“ – „DVOSTRUKI IZAZOV“, na koji se prijavilo čak 63 sastava iz regiona, a stručni žiri odabrao je 16 koji će nastupiti na predstojećem Mikser festivalu, koji se održava od 5. do 8. juna u Savamali, u Beogradu.
 
Prijave su stigle iz gotovo svih zemalja u regionu, a finalisti u kategoriji „Nova Snaga“, delu konkursa koji je bio namenjen mladim, autorskim bendovima, su: Armuši, Jules Verne, Late for coffee, Lorna Wing, Luz Azul, MuseTrap, Snoop Bunny & dr. G, Siempre Peligroso i Vizelj (Srbija), Media Stress (Hrvatska), Vizija (Makedonija) i Voodoo Mojo (Bosna i Hercegovina).
 

Ove godine konkurs je bio namenjen i autentičnim novim bendovima čija je prosečna starost članova 40 i više godina, pa je u kategoriji "Zauvek mladi" žiri odabrao četiri sastava koja će nastupiti na Mikser festivalu, a oni su: Beach Alarm, Bulevar Vodenih Mozaika, Deccin Ye Mc i Teshki Zulum (Srbija).

Finalisti iz kategorije "Nova snaga" pored nastupa na festivalu, biće zastupljeni i na zvaničnom proizvodu festivala – kompilacijskom CD-u „Dvostruki izazov: Nova snaga / Double Dare: New Power“, koji će biti izdat pre početka festivala. Sav prihod od prodaje kompilacije biće uplaćen u fond za ugrožene u poplavama. Najboljeg finalistu iz kategorije „Nova snaga“, očekuje i izdavački paket u vrednosti od 1,000,000.00 dinara od izdavačke kuće Mascom Records.

 

 

 Rezultati regionalnog muzičkog konkursa "Double Dare"

Rezultati regionalnog muzičkog konkursa "Double Dare"

 

 

Mikser festival će se održati u skraćenom terminu od 5. do 8. juna, u znak solidarnosti sa ugroženima u poplavama, a sav prihod od prodatih karata za muzički program festivala, biće uplaćen u fond za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama u Srbiji.