Home

VESTI

Retka demo kaseta R.E.M.-a iz 1981. se pojavila na internetu

No Comments Latest

Retka demo kaseta R.E.M.-a iz 1981. se pojavila na internetuPosle manje od dve nedelje kako su se R.E.M. raspali, pojavljuje se intrigantan podsetnik na to kako je sve počelo.

 

Demo traka benda "Cassette Set" iz 1981, koju je veoma teško naći počela je da kruži internetom, dajući uvid u originalne mikseve tri rane pesme indi rok pionira koje je uradio producent Mitch Easter.

 

Slicing Up Eyeballs je postavio "Radio Free Europe" na stream, a blog The Power of Independent Trucking je očistio traku i postavio je na download.

Na traci se nalaze "Radio Free Europe", "Sitting Still", i "White Tornado", plus različite studijske varijacije za svaku, uključujući i "Radio Free Europe (Radio Dub)". R.E.M. su snimili ove numere 15. aprila 1981, u Easter-ovom Drive-In studiu. The Power of Independent Trucking tvrdi da trake koje su postavljene dolaze direktno sa jedne od 400 originalnih kaseta koje su poslate etiketama, novinarima i klubovima.

 

 

 Retka demo kaseta R.E.M.-a

Retka demo kaseta R.E.M.-a

 

 

Debi 7” singl "Radio Free Europe"/"Sitting Still" R.E.M. su objavili kasnije te godine na Hib-Tone Records. Izdanje je bilo bazirano na ovim demo verzijama, sa dodatnim miksovanjem šefa lejbla Johnny Hibbert-a, koje se bendu nije uopšte svidelo. Easter-ov "Radio Free Europe" miks se od tada pojavio na kompilacijama R.E.M.-a Eponymous (1988) i And I Feel Fine… The Best of the I.R.S. Years 1982-1987 (2006).

 

Kompilacija najvećih hitova koja obuhvata čitavu njihovu karijeru će se pojaviti 15. novembra. Nazvana Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage: 1982-2011, sastoji se od 40 pesama, uključujući tri nove snimljene ovog leta sa producentom Jacknife Lee-em, sa kojim su takođe radili na Accelerate i Collapse into Now. 

 

 

 

 

 

Izvor:

happynovisad.com