Home

VESTI

Red Bull Music Academy 2010.

No Comments Latest

Red Bull Music Academy 2010.Red Bull Music Academy je platforma za sve one koji oblikuju našu muzičku budućnost. Izvor je inspiracije, kako za učesnike, tako i za predavače –  mesto na kojem se obnavlja kreativna energija i gradi globalna mreža istomišljenika koji sarađuju stvarajući novu muziku.

Učesnici i predavači su muzički producenti, inženjeri, instrumentalisti, DJ-evi, pevači, kompozitori i aranžeri, svi povezani svojim inspirativnim impulsom za muzičkom inovacijom.

Red Bull Music Academy je jedan od retkih muzičkih projekata koji se kreće suprotno od pravca recesije i već četvrtu godinu za redom u Srbiji raste i proširuje svoje aktivnosti.  

 

Red Bull Music Academy 2010.

 Red Bull Music Academy 2010.

 

Pre pet godina, Akademija je dobila još jedan muzički segment, Red Bull Music Academy Radio, koji je pokrenut s ciljem da emituje najfiniju muziku  različitih muzičkih pravaca. Trenutno je slušan u preko 50 zemalja i postao je jedan od najslušanijih online radio stanica u celom svetu.

U želji da prikažemo jedan mali deo tog muzičkog spektra,  u Beograd nam dolaze renomirani svetski izvođači, DJ-evi koji profiliraju elektronski zvuk, producenti koji su itekako poznati široj publici.

Koncept je zasnovan na nastupima 4 vrhunska svetska DJ-a pod sloganom Red Bull Music Academy Radio Night supported by Vip.

Sva četiri dešavanja će biti održana u Domu Omladine, a predstavljaju uvod u finalni dogadjaj koji ce se desiti 25. Juna pod sloganom „Umetnost kreiranja dobre buke” u okviru Red Bull Muzičke Akademije u prostoru  Beogradske Filharmonije gde će gosti predavači Ivan Tasovac, Marko Milićević – Gramophonedzije i specijalni gost –  kreatori klasične, filmske i elektronske muzike pokušati da naprave spoj ova tri muzička pravca.  

Svi zainteresovani mogu prisustvovati ovoj radionici, a u koliko žele da se prijave za učešće na svetskom finalu, sve što je potrebno jeste da popune i pošalju prijavu zajedno sa svojim radom. Komisija sastavljena od renomiranih svetskih muzičara odabraće 60 polaznika iz celog sveta koji će prisustvovati završnoj svetskoj radionici gde će imati priliku da se druže i rade sa svetski poznatim muzičarima, producentima, DJ-evima…