Home

VESTI

Red Bull BC One 2012 svetsko finale

No Comments Latest

Red Bull BC One 2012 svetsko finale8. decembra, sve oči će biti uperene u Rio de Žaneiro. Ovaj grad na obali Brazila, koji je imao izuzetnog uticaja na B-Boying svojim kapoera i ginga stilom, biće domaćin Red Bull BC One takmičenja, najznačajnijeg 1 na 1 B-Boy takmičenja na svetu.

Kada govorimo o najinovativnijem plesu danas, pronaći ćete ga na ovoj pozornici. Do finala stižu samo najbolji na svetu, a konkurencija je jača iz godine u godinu, što rezultira fizički izazovnijim pokretima i kreativnim i različitim kombinacijama.

 

2012. je označila najjaču godinu do sada za Red Bull BC One. Preko hiljadu B-Boyeva iz celog sveta takmičilo se u više od 60 zemalja na lokalnim Cypherima. Iz šest kvalifikacionih takmičenja stigli su najbolji igrači iz Severne Amerike, Južne Amerike, Istočne Evrope, Zapadne Evrope, pacifičke Azije i prvog ikada održanog takmičenja u srednje-istočnoj Africi. Pobednici su zaslužili šansu da se takmiče protiv vladajućeg šampiona, Roxrite-a (SAD) i devetorice najboljih svetskih igrača odabranih od strane sudija.

 

 

Red Bull BC One 2012 svetsko finale
Red Bull BC One 2012 svetsko finale
 

Šesnaestorica igrača su naporno trenirala cele godine za svoj momenat u Riu. Ovo je izuzetno napeto takmičenje, u kojem po jedan igrač biva eliminisan iz svake runde. Sudije ocenjuju igrače na osnovu njihove strategije, pokreta, igračke osnove, novih rutina i sveukupnog stila. Ove godine panel sudija koji uključuje Red Bull BC One All Star Neguina (Brazil), Red Bull BC One All Star Taisukea (Japan), Moy (SAD), Niek (Holandija) i Storma (Nemačka), iazbraće pobednika i osvajača ultimativne B-Boy nagrade.

Pobednici ovogodišnjih šest kvalifikacionih turnira su: DOMKey (SAD), Klesio (Brazil), Lil Zoo (Maroko), Mounir (Francuska), Shorty Force (Južna Koreja) i Slav (Bugarska). Ako Roxrite osvoji titulu ove godine, biće jedini B-Boy u istoriji koji je šampionat osvojio dve godine za redom. Međutim, bori se protiv, između ostalih i ovogodišnjeg najmlađeg igrača, petnaestogodišnjeg vunderkinda Isseia iz Japana, koji je nedavno osvojio R16 u Koreji. Finale može osvojiti bilo ko, u izuzetnoj konkurenciji koju čine Alex (Kolumbija), Sunni (UK), Visious Victor (SAD), Kid David (SAD), Junior (Francuska), ExacT (Rusija), Differ (Južna Koreja) i Hill (Meksiko).

 
 
Red Bull BC One 2012 svetsko finale
Red Bull BC One 2012 svetsko finale
 
 

Hip hop DJ Skeme Richards će biti odgovoran za muziku tokom borbi, a brazilski reper Dughettu će biti MC večeri. B-Boy legende Kwikstep i CROS1 će davati jedinstvene komentare stotinama hiljada gledalaca koji će finale pratiti u živom prenosu širom sveta.

U Srbiji, fanovi će moći da uživaju u prenosu uživo na Televiziji B92, 8. decembra od 23h.

 
Red Bull BC One 2012 svetsko finale
Red Bull BC One 2012 svetsko finale
 
 

Program iz studija u Beogradu komentarisaće Igor Brakus i Vladimir Đorđević, zajedno sa Željkom Ostojićem, našim najboljim B-Boyem. Željko (30) je profesor sporta i fizičkog vaspitanja, a na takmičenju u brejkdensu u Helenu u Holandiji, plasirao se u polufinale u ozbiljnoj konkurenciji od 10.000 brejkdensera iz čitavog sveta.

Sada možemo i da najavimo da će ovo biti uvod za 2013. godinu i prvi Red Bull BC One Cypher koji će biti održan u Srbiji, a koji će ujedno biti i prvi kvalifikacioni turnir za Red Bull BC One svetsko prvenstvo 2013!