Home

VESTI

“Razigrani april” u celoj Srbiji

No Comments Latest

BDF 2010 od 09. aprila"Beogradski festival igre" se ove godine pored Beograda i Novog Sada, održava i u Nišu i Somboru, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Radmila Hrustanović, pomoćnik Gradonačelnika Beograda, izjavila je da je ovo retka manifestacija u prestonici iz oblasti kulture gde su uključeni ambasadori zemalja koje učestvuju na festivalu.

 

Festival će ove godine podržati ambasadori Italije, Izraela, Holandije, Velike Britanije, Belgije, Švajcarske, kao i savetnica za kulturu ambasadora Francuske.

 

„To je dokaz koliko je ovaj festival zaživeo, koliku on ima snagu, koliko se on dokazao u ovih prethodnih sedam godina i kakav je njegov kvalitet i kakve su njegove ambicije.“

Aja Jung, direktor "Beogradskog festivala igre" rekla je da nam se „dogodio festival koji je postao referentan evropskim i svetskim okvirima, i evo on nam se događa i po sedmi put. U samo dve nedelje aprila beogradskoj publici se predstavlja sve ono što čini najmarkantniji presek plesnih dešavanja u svetu.“

Ambasadori pomenutih zemalja su izrazili veliko zadovoljstvo i čast što predstavnici njihovih zemalja nastupaju u ovakvom jednom festivalu i pozvali sve zainteresovane da dođu, gledaju i uživaju.

Pod sloganom „Pokret Beskonačan“ program je bogatiji, i održava se u Sava centru, Operi Madlenianumu, BDP-u, JDP-u, SNP-u u Novom Sadu, Narodnom pozorištu Sombor i Nišu. Ono što je novo je da se ove godine pojavljuje i nešto domaće, a to je Izložba plesne fotografija Nebojše Babića koji je slikao naše profesionalne igrače – balet Narodnog pozorišta u Beogradu, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Pozorišta na Terazijama.

 

 

 BDF 2010

Festival će se održati od 09. do 23. aprila

 

 

Festival traje od 09. do 23. aprila i na njemu će se predstaviti Aterballetto (ITA), Akhram Khan Company (VB) i Nacionalni balet Kine, Peeping Tom (BEL), Kibbutz Dance Company (IZR), Kompanija Blanke Li (FRA), Jasmin Vardimon Company (VB), Emio Greco i PC (HOL) ,i Balet Ženeve. 

 

 

Izvor:

B92