Home

VESTI

Raspad Radioheada?

No Comments Latest

Raspad Radioheada?Članovi popularne britanske rok grupe "Radiohead" izjavili da će možda napustiti bavljenje muzikom zbog toga što ih je, navodno, prethodni album uništio.

Grupa je objavila poslednji album naziva "In Rainbows" 2007. godine. Zanimljivo je to što su prvi u svetu objavili prodaju albuma preko interneta za onoliko novca koliko fanovi žele da daju. Posle toga, mnogi drugi bendovi su rešili da urade nešto slično a i kod nas se pojavilo nešto slično  (Obojeni program, E-Play). Radiohead je, izgleda, napravio odličan potez. Prodaja je prošla fenomenalno, album je pokupio odlične kritike i pregršt nagrada. Ali… očigledno da nije sve bilo tako sjajno i bajno kako je izgledalo sa strane.

Frontmen grupe Thom Yorke nedavno je izjavio da niko iz benda nije siguran da više ikada želi da oseti taj "kreativni haos" u kome su se nalazili dok su pravili album.

 

Raspad Radioheada?

"Niko od nas to više ne želi. Nemamo više snage za to. Sve je postalo jako teško. Radili smo "In Rainbows" svesno, jer smo imali precizne ideje i znali smo kud nas to vodi. Na kraju, svi smo se složili da nećemo ponovo "zaroniti" u tu priču. To bi nas zaista moglo uništiti!"
 

 

 

 

Izvor:

Happynovisad.com