Home

VESTI

PronaÄ‘en izgubljeni intervju “Bitlsa”

No Comments Latest

Jedan Britanac pronašao je davno izgubljeni intervju koji su članovi benda The Beatles dali jednoj škotskoj televizijskoj stanici i koji je emitovan samo jednom, 1964. godine.

Ričard Džefs pronašao je, u garaži u južnom delu Londona, veću količinu filmskog materijala, uključujući deo istorije pop muzike.

Intervju škotskoj televiziji snimljen je 30. aprila 1964, prema radiju BBC, na kojem su u utorak emitovani delovi razgovora, koji traje ukupno devet i po minuta.

Razgovor sa "Bitlsima" snimljen ne nedugo nakon njihovog putovanja u SAD, gde su članove benda opsedali obožavaoci i čiji je nastup u emisiji Šou Eda Salivena gledala polovina ukupnog broja stanovnika te zemlje.

U intervjuu, Pol Makartni i Džon Lenon govore o tome kako komponuju pesme, a Džefs je ocenio da razgovor otkriva mnogo o procesu nastanka pesama najpopularnijeg benda svih vremena.

Upitan o načinu na koji pišu pesme, Lenon je odgovorio: "Pa, znate, zavisi. Nekada ih komponujemo na starim klavirima, na svemu što je oko nas".

"Obično sednemo i pokušavamo i napišemo pesmu. Ipak, nema tu nikakvog pravila, pošto on (Lenon) može da napiše celu pesmu za jedan dan. Ipak, kažemo da smo je obojica napisali", dodao je Makartni.

Dvojica muzičara prisetila su se i prvog meÄ‘usobnog susreta. "Svirao sam na baštenskoj proslavi u selu pored Liverpula u kojem sam živeo, svirao sam sa grupom, on je naišao i upoznali smo se", ispričao je Lenon.

Džefs je kazao da su snimci verovatno odbačeni kada je aparat na kojem su snimljen zamenjen modernijim video uređajem, kao i da se u trenutku otkrića osećao kao "novčanica od milion funti!".