Home

VESTI

Prezentacija DJ radionice DJ RAIDa

No Comments Latest

Prezentacija DJ radionice DJ RAIDaRade Sklopić, poklonicima hiphop kulture (one prave!) poznatiji kao DJ Raid nakon dugogodišnjeg života i rada u Švajcarskoj, vraća se u Srbiju i pokreće prvu radionicu didžeinga, sa ciljem širenja veštine "sviranja na gramofonu" i pružanja jedinstvene mogućnosti da se svi zainteresovani u ovome oprobaju i nauče trikove kojima se odlikuje rad ovog majstora.

 

Raid je 2004. godine osvojio prvo mesto na državnom takmičenju u skrečingu, a 2008. pojavio se kao gost na albumu širom sveta poznatog i uvaženog DJ Revolutiona ("King of the decks", uz veličine poput Q-berta, DJ Premiera, Jazzy Jeffa, KRS One-a i drugih), dok je u međuvremenu imao prilike da pravi pesme i sa imenima kao što su Evidence (Dilated Peoples), Masta Ace, Rasco & Planet Asia (Cali Agents).

 

Konačno, došao je nazad u Srbiju skupa sa dve velike namere: da bi bio sa svojim prijateljima iz grupe "Filter" (Marčelo, Nensi, Ministar Lingvista, Smajli), čiji je član još od 2005.

 

Tokom zamišljenog programa ove svojevrsne škole, polaznici će se uputiti u tajne miksinga ("beatmatching"-a) muzike različitih žanrova, skrečinga i bitdžaglinga, uz upoznavanje sa najnovijom opremom ("Serato" – timecode ploče).

 

 

Prezentacija DJ radionice DJ RAIDa
Prezentacija DJ radionice DJ RAIDa

 

 

Prepoznavši potencijal Raidove ideje, Kulturni centar "GRAD" pobrinuo se da se ona i ostvari: 16. maja, u prostorijama "GRAD"-a (Braće Krsmanović 4, Beograd) održaće se promocija ovog projekta, prilikom koje će posetioci moći da se informišu o prirodi didžeinga, kao i da svojom rukom dožive delić ovoga iskustva.

 

Nakon toga, radionica će zvanično početi sa radom početkom juna, a budući polaznici će već tokom same promocije biti u prilici da se prijave. Pozivamo sve ljubitelje ove veštine, kao i sve one voljne da to tek postanu, da nam se pridruže u ovom kreativnom poduhvatu!