Home

VESTI

Preslišajte novi album Green Day-a

No Comments Latest

Preslišajte novi album Green Day-a

Prema preliminarnim rezultatima prodaje sastav Green Day već je osvojio prvu poziciju britanske i američke liste albuma. Novi album benda, "21st Century Breakdown'' u prodaji je od 15. maja, i imaće samo tri dana kako bi osvojio britansku listu.

 

Procenjuje se da će album do ponedeljka dostići tiraž od preko 75 000 kopija čime će postati najbolje prodavani album ove godine u Britaniji. Nezvanično se spominje da je preko 650,000 kopija albuma raspodeljeno distributerima u Americi, a da je očekivani tiraž za prvu nedelju prodaji preko 260 000 kopija.

 

Album, koji je producirao bubnjar sastava Garbage i producent benda Nirvana, Butch Vig, već je pobrao odlične kritike novinara i muzičke štampe.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=BgZnxxRb_qk|width=450|height=277{/mgmediabot2}

 

Bend se odlučio na pomalo neobičan potez objavljivanja albuma u petak što nije česta praksa ni u Britaniji ni u Americi, budući da izdavači i izvođači uglavnom biraju da album bude u prodaji nedelju dana pre ulaska na listu najprodavanijih. Rezultati britanske liste biće poznati u nedelju uveče dok se lista najprodavanijih albuma u Americi objavljuje u sredu. 

 

Izvor:

kontraweb.net

 

Novi album možete preslušati ovde .