Home

VESTI

Popboks nagrade 2010

No Comments Latest

Popboks nagrade 2010

Čitaoci web magazina Popboks izglasali najbolje bendove, spotove, koncerte, albume, pesme, knjige, stripove, TV emisije, radio emisije i sajtove za 2010. godinu.

Ukupno je glasalo oko 2.500 posetilaca web magazina Popboks. Glasanje je završeno sinoć u ponoć, a počelo je 30. decembra.

 

Kompletne liste možete pogledati na sledećoj stranici
http://popboks.com/aw2010.php

U toku sledeće nedelje biće poznate i liste redakcije Popboksa, i to u kategorijama – domaći i strani album, domaći singl, domaći spot, domaći i strani film i najbolji novi bend.

1. Najbolji novi bend: Threesome
2. Domaći album: Zemlja Gruva – WTF is gruvlend?
3. Strani album: Dubioza Kolektiv – 5 do 12
4. Domaći događaj: Svi na pod! – Dom omladine, Beograd, 6. april
5. Strani događaj: Faith No More – Exit, 11. jul
6. Domaća pesma / singl: Eva Braun – U izgnanstvu
7. Domaći spot: Goblini – Luna
8. Strani spot: Gorillaz – Stylo
9. Domaći film: Montevideo, Bog te video
10. Strani film: Inception (Početak)
11. Knjige: Partibrejkers: Srce kuca tu je
12. Strip: Dilan Dog: redovna edicija, SuperBook, Biblioteka Dylan Dog
13. TV emisija: Gruvanje (RT Vojvodina 1)
14. Radio emisija: Diskomer (Studio B)
15. Sajt: Trablmejker.com

 

 

Popboks nagrade 2010
Popboks nagrade 2010
 
 

Popboks je informativni web magazin posvećen popularnoj kulturi koji se ažurira 24 sata dnevno. Pored najnovijih informacija iz sveta muzike (rock’n’roll, pop, hip hop, electro…), filma, stripa, književnosti, interneta, na njemu je sačuvano i 20 godina najbolje kulturne tradicije u digitalizovanoj arhivi kultnih časopisa Džuboks i Ritam. Na izradi materijala koji se svakodnevno postavljaju na Popboks radi preko 40 saradnika iz zemlje iz inostranstva, a od osnivanja, u decembru 2004. godine, do danas objavljeno je na hiljade autorskih tekstova i preko 12.000 vesti.

Sadržaje Popboksa prenose različiti mediji i novinske agencije u zemlji i regionu.

Krajem novembra 2009. godine na prvom regionalnom festivalu za izbor najboljih web projekata Web fest 2009 (www.wfest.org), web magazin Popboks proglašen je za najbolji regionalni sajt iz oblasti kulture i umetnosti u protekloj godini. Takođe, na tradicionalnoj godišnjoj listi od 50 najboljih web prezentacija časopisa PC (www.pcpress.rs), web magazin Popboks proglašen je za najbolji  sajt u kategoriji Zabava u 2009-oj godini.