Home

VESTI

Peta sedmica programa podrške Akademiji

No Comments Latest

Igračka za igrankuVeć petu sedmicu za redom muzikom se borimo za očuvanje kluba Akademija, jednog od simbola kulturne scene Beograda, koji se nakon 50 godina postojanja suočava sa svojim nestankom, na osnovu sudskog naloga o iseljenju.

U četvrtak 10. februara u art kafeu "Fleka" na Akademiji biće otvorena izložba slika slobodne umetnice i studentkinje beogradskog Fakulteta likovnih umetnosti IVANE KALEZIĆ, kao podrška kampanji "Sacuvajmo Akademiju".

 

Početak je zakazan u 20h, a ulaz je slobodan.
 
Od 22h u Malom klubu podršku Akademiji pružiće predstavnici nezavisne beogradske Hip-Hop scene: GILE, CORPORATION, FAM DADA & BEBA, JET SET, MARY JANE, LUIGI, BAHATI, ANDREA & CUCU, kao i specijalni gosti večeri, a od ponoći kreće Dubstep party podrške, u organizaciji LtdFM Music kolektiva. Ulaz na obe žurke biće besplatan.

U petak 11. februara za opstanak Akademije u Velikom klubu nastupiće WHITE CITY MASSIVE, mladi beogradski dub-funk-breakbeat sastav prepoznatljiv po svojim pozitivnim numerama i dobroj đuski koju priređuju pomoću vokala, trube, gitare, bas gitare, bubnjeva i perkusija, a paralelno u Malom klubu odigraće se REGGAE-DUB-AFRO NIGHT podrške Akademiji.

Početak je zakazan za 22h, a ulaz na oba dogadjaja je besplatan.


 

Igračka za igranku
Igračka za igranku

 

U subotu 12. februara na Akademiji novosadske oi!punk legende DVA MINUTA MRŽNJE promovisaće svoj novi album "Moždana Detonacija". Koncertna promocija biće u znaku podrške Akademiji, a kao gosti nastupiće beogradski sastavi ANTIFRIZZ, PRILIČNO PRAZNI kao i novosadski bend POSLEDNJI POKUŠAJ. Ulaznice za ovaj koncert u pretprodaji koštaju 350 dinara, a mogu da se nabave u art kafeu "Fleka" na Akademiji. Na dan koncerta, koji počinje u 22h, karte se mogu kupiti po ceni od 400 dinara.

Iste večeri u Malom klubu za opstanak Akademije sviraju headlineri nezavisne muzičke scene Gronjeg Milanovca: PLIŠANI MALIŠAN (Indie rock, Noise, Garage Rock) , MORBID COW (Hardocore), THE BRUSHALTERS (Garage), MF VIP (Punk) i STRAH OD DŽEKI ČENA (Rock-Blues-Funk-Punk)! Koncert počinje u 22h, a ulaz se nece naplaćivati.

U nedelju 13. februara u Malom klubu Akademije nastupiće DJ DARK ENERGY, koji će svojim sjajnim izborom Electro, Dark i Gothic muzike dati svoj doprinos u očuvanju ovog legendarnog beogradskog mesta. Ulaz na dark žurku biće besplatan.

Program podrške kao doprinos opstanku Akademije nastavlja se i u narednom periodu, s tim da će ulaz na događaje biti besplatan ili će se naplaćivati simbolična cena karte.

{xtypo_rounded1}Inicijativu za očuvanje Akademije do sada su koncertima, žurkama. izložbama i performansima podržali: Disciplin A Kitschme, Hornsman Coyote, Repetitor, Kill Me Laser, Bolesna Štenad, The Schtrebers, slikarka Irena Bijelić Gorenjak, Codex, J-Rock team, pesnici i pesnikinje Poezina, DJ Dark Energy, San Debelih Žena, DJ Bogi, DJ Elder, DJ Black Cypher, DJ Subject Zero, DJ Bamhazard, DJ duo Akasha i Nenad B, DJane Angie, DJ Android, Katja, Kazna Za Uši, Figlio Di Puttana, Ventolin, Oliver i Neško iz benda Kanda Kodža i Nebojša, Organic Toy, Kilamandžaro kolektiv, Samostalni Referenti, King Calypso Sound System, DJ Omla, Damian Selecta, DJ Ali a.k.a. Suicide, Alien Selecta, MC Igooman, DJ Gavra, ekipa Muzičke berze, Zerkman Big Bang, Metak Za Zlikovca, Straight Mickey And The Boyz, Milić Čavić Dimitrijević, Alfa Tica, PsychoRoad, Optimus (Sick Touch), Stay Figh, Bekstvo Iz LA Zmija, Ežik, Štrbac, Sve ili Ništa, V.I.A. – Dno, "8", Anonimni Alkoholičari, Vrooom, Lira Vega, Kaiah, MC Bo_Jah, Sick Touch, Fantastična Četvorka, PT Clan, Sale Tru, Los Solos, Šef Sale, THC La Familija, Rudar (Vox Populi) i mr. Tica, Bvana i Drtine, Fanki Chodica, Krajc, Sacrifice, Uncle Code, Papa Zho, Mlata (Sick Touch), Krle (PT Clan), Smoke Mardeljano (Mrak), Code i Zhozi Zho, LtdFM kolektiv, Battle Festival, Contrast Eve, The Static, Prekid Filma, Kontrola Mozga, Teshki Zulum, Full Tilt i CheGuerillaz…{/xtypo_rounded1}

Novonastaloj situaciji protive se brojni građani i javne ličnosti, i dalje apelujemo na gradonačelnika Dragana Đilasa i gradske i državne vlasti da spreče zatvaranje kluba Akademija, u toku je potpisivanje peticije za opstanak ovog legendarnog mesta, a Akademija nastavlja sa programskim sadržajima koji je i čine onim što jeste – jezgrom slobodnog duha Beograda.

Hvala svima koji su se priključili ovoj akciji i koji shvataju veličinu i značaj Akademije u stvaranju savremenog, nezavisnog i urbanog indentiteta Beograda!

Peticija za očuvanje kluba je dostupna u art kafeu "Fleka" na Akademiji i na:
http://www.petitiononline.com/AKDMBG/petition.html

Dosadašnje reakcije javnih ličnosti na kampanju za spas Akademije možete pročitati na:
http://reakcije.blogspot.com

Fotografije Akademije pre i posle obnavljanja 2002. godine:
http://akademija.net/remote/doc/AKADEMIJA%20radovi1.html

Za detaljnije informacije:
http://obavestenje.blogspot.com
http://obavestenje2.blogspot.com

Text na engleskom:
http://publicprotest.blogspot.com

E-mail: [email protected]