Home

VESTI

Ozzy dobitnik “Global Icon” priznanja na 2014 MTV EMA

No Comments Latest

Ozzy dobitnik "Global Icon" priznanja na 2014 MTV EMAU NEDELJU, 9. NOVEMBRA, U GLAZGOVU MTV će odati priznanje velikanu britanske rok scene Ozzyju Osbourneu na 2014 MTV EMA, jednom od najvećih muzičkih događaja koji slavi najatraktivnije izvođače sa svih krajeva sveta.

  

Legendarni pevač, tekstopisac i fenomen pop kulture primiće “Global Icon” nagradu u nedelju, 9. novembra, na 20. jubilarnoj MTV Europe Music Awards dodeli nagrada u Glazgovu. Osbourne je ovu vest otkrio fanovima danas na svojoj Facebook stranici.
  

Ozzy Osbourne je izvođač sa višestruko nagrađivanim platinastim tiražima, član prestiže Rock & Roll Hall of Fame institucije, trostruki dobitnik Grammy® priznanja sa više od 120 miliona prodatih albuma širom sveta. I nakon četiri decenije duge karijere, kao solo izvođač i kao pevač sastava Black Sabbath, Osobourne je podjednako relevantan danas i često prisutan na TV programima, filmovima, radio stanicama i velikim događajima. Ove nedelje je objavljeno specijalno izdanje “Memoirs of a Madman” koji predstavlja vrhunce Ozzyjeve karijere – CD sa 17 najvećih hitova koji će se naći po prvi put na jednom mestu i dvostruki DVD set sa spotovima i do sada neobjavljenim live nastupima i intervjuima.

 

Pored svestrane i zadivljujuće muzičke karijere, Osbourne je prepoznatljivo lice i zahvaljujući legendarnom MTV rijaliti šou “The Osbournes” u kojem se pojavljivao sa svojom porodicom od 2002. do 2005.

“Uticaj koji je Ozzy imao na muziku i pop kulturu je ogroman. U više od 40 godina on je zabavljao, inspirisao i često šokirao verne fanove sa svis krajeva planete. Oduševljeni smo i počastvovani što je dobitnik ovogodišnje “Global Icon” nagrade Ozzy Osbourne!”, saopštio je Bruce Gillmer, izvršni potpredestnik za muzički program i događaje pri VIMN. Raniji dobitnici ove nagrade su Eminem (2013), Whitney Houston (2012), Queen (2011) i Bon Jovi (2010).

20. jubilarna dodela evropskih MTV muzičkih nagrada prenosiće se uživo iz dvorane The Hydro u Glasgowu u nedelju, 9. novembra, u 21:00. Glasanje za 2014 MTV EMA u svim kategorijama, uključujući i Best Adria Act, odvija se na mtvema.com.

Katy Perry vodi u trci s nominacijama u sedam kategorija, a u stopu je sledi Ariana Grande, nominovana u šest kategorija. Pharrell Williams i 5 Seconds of Summer bore se za po pet nagrada. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith i Kiesza nominovani su za po četiri MTV EMA nagrade.

Voditeljka dodele biće hip-hop zvezda Nicki Minaj, a za sada poznati izvođači su Ariana Grande, Ed Sheeran..

Glasanje za sve kategorije se odvija na mtvema.com i traje do subote, 8. novembra, u 23:59. Glasanje za Best Adria Act kategoriju je takođe u toku i odvija se na mtvema.com. Nominovani izvođači su Van Gogh, Gramatik, Vatra, Punčke i Who See, i samo od glasova publike zavisi ko će od njih poneti titulu najboljeg regionalnog izvođača!

 

 

 Ozzy dobitnik "Global Icon" priznanja na 2014 MTV EMA

Ozzy dobitnik "Global Icon" priznanja na 2014 MTV EMA

 

 

Dodela 2014 MTV EMA, sponzorisana od strane brenda essence, kozmetičkog brenda broj 1 u Evropi, i Someone Like Me, globalne edukativne kampanje o sexualnom obrazovanju nastale u saradnji između Durexa i MTV Staying Alive Fondacije, prenosiće se na MTV kanalima širom sveta u nedelju, 9. novembra u 21:00 iz dvorane The Hydro u Glasgowu.

MTV EMA je MTV-jeva globalna proslava najvećih muzičkih zvezda koja svake godine slavi najaktuelnije izvođače sa svih strana sveta i iz svih muzičkih žanrova. Izvršni producenti dodele su Bruce Gillmer i Richard Godfrey. Novosti u vezi sa MTV dodelom evropskih muzičkih nagrada pratite na @MTVEMA, #MTVEMA na Twitteru, Instagramu ili Facebooku. Vesti, najnovije objave i press materijale o MTV EMA potražite na press.mtvema.com ili nas na @VIMN_PR.

O MTV EMA:

Od prve dodele 1994. godine, MTV EMA je stekla reputaciju jedne od najvećih svetskih svečanosti dodela nagrada. Prethodni gradovi domaćini MTV EMA ceremonijama bili su Amsterdam (2013), Frankfurt (2012), Belfast (2011), Madrid (2010), Berlin (2009), Liverpool (2008), Munich (2007), Copenhagen (2006), Lisbon (2005), Rome (2004), Edinburgh (2003), Barcelona (2002), Frankfurt (2001), Stockholm (2000), Dublin (1999), Milan (1998), Rotterdam (1997), London (1996), Paris (1995) i Berlin (1994).

MTV je vodeći svetski brend za zabavu mladih. Uz globalni pristup do više od pola milijarde domaćinstava, MTV je kulturni dom milenijumske generacije, muzičkih fanova i izvođača i pionir u kreiranju inovativnog programa za mlade ljude. MTV odražava i kreira pop kulturu svojim nagrađivanim sadržajima, koji se temelje na neodoljivim pričama, muzičkim otkrićima i aktivizmu i šire se putem TV, online i mobilne mreže. MTV je jedinica kompanije Viacom Inc. (NASDAQ: VIA, VIAB), jedene od vodećih svetskih kreatora programa  sadržaja putem svih medijskih platformi.