Home

VESTI

Otkazan koncet grupe Kosheen

No Comments Latest

Kako prenosi MONDO, koncert grupe Kosheen u prostoru Posejdon hol na Starom sajmištu, koji je trebalo da bude održanu subotu uveče, otkazan je. Saopštenje je doslo od organizatora koncerta agencija "Long Play".

Organizatori su saopštili da će novac za karte biti vraćen od utorka 6. novembra, do petka 9. novembra, od 12 -17h u prostorijama agencije (Majke Jevrosime 42/19).

Koncert je otkazan nakon što je centar "Simon Vizental" iz Jerusalima zatražio od naših vlasti da iskoriste svoj autoritet i otkažu ili premeste nastup sastava Kosheen sa Starog sajmišta. To je reakcija na novinarsku priču koja je obišla ceo svet da se na prostoru najvećeg stratišta na Balkanu redovno održavaju koncerti.
Centar "Simon Vizental" je podsetio da je Staro sajmište u Drugom svetskom ratu bilo nacistički koncetracioni logor u kome je ubijeno oko 50.000 Srba, Jevreja, Roma i ostalih antifašista. Održavanje koncerta na tom mestu, zbog toga predstavlja uvredu za žrtve i uspomene na njih.

Organizatori su saopštili da je koncert otkazan "pod pritiskom stranih i domaćih medija".

"Nadamo se da ce veliki publicitet koji je prostor Starog sajmišta ovom prilikom dobio, biti iskorišten da se pitanje njegovog uredjenja napokon reši. Žao nam je što je ime i delo bristolskog sastava Kosheen u medijskim objavama iznoseno u veoma negativnom i netačnom kontekstu", navodi se u saopštenju "Long Play".

(MONDO)